Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vojtěch Vanda
13. září 2022 15:01
Čas čtení 1:08

VIDEO: Karlův most projel autem, dostal tučnou pokutu

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
VIDEO: Karlův most projel autem, dostal tučnou pokutu
Zdroj: Městská policie Praha

To, že přes nejznámější most v České republice nejelo žádné další auto, nepřišlo řidiči vozu Audi divné. Projel jej v celé jeho délce. Policisté ho ale vzápětí našli.

Přes celou délku Karlova mostu projel osobní automobil. Informovala o tom v úterý Městská policie hl. m. Prahy, která na svém Facebooku sdílela záběry z bezpečnostních kamer. Řidič bílého vozu značky Audi, který pocházel ze zahraničí, se proplétal mezi pěšími. Proč se rozhodl jet přes most, se mu údajně moc vysvětlovat nechtělo. Za svůj čin dostal pokutu.

12. září 2022 19:25 Čas čtení 1:42 Policie rozkryla gang z Karlovarska, měl vyrábět stovky kilogramů pervitinu Policie rozkryla gang z Karlovarska, měl vyrábět stovky kilogramů pervitinu

Městští policisté cizincův motiv přejezdu Karlova mostu stále neznají. Fakt je nicméně ten, že bílé Audi projelo celou délku mostu od Mostecké ulice na Staré Město. „Na jízdu auta upozornila oznamovatelka městkou policii prostřednictvím tísňové linky 156. Strážníci pak pomocí kamerového systému dohledali, že řidič auto zaparkoval v Platnéřské ulici, v zóně placeného stání, kterou ale opomněl zaplatit,“ uvedla mluvčí policie Irena Seifertová pro Týdeník Policie.

Zkratka se řidiči opravdu nevyplatila. Hlídka nakonec nařídila odtah vozidla a domluvila se s obsluhou parkoviště, ať ji informuje v momentě, kdy si majitel pro auto přijde. „Za neoprávněné parkování v zóně dostal řidič pokutu 2 tisíce korun, za porušení zákazu vjezdu na Karlův most další 2 tisíce korun a více než 2 tisíce korun pak zaplatil za odtah vozidla,“ dodala mluvčí.

Jiné problémy s Karlovým mostem

Prohřešky na Karlově mostě musí policisté řešit poměrně často. Většinou jsou ale spojeny s graffiti, které jsou – obvykle cizinci – na památku vytvořeny. O podobném případu jsme tě informovali před dvěma lety, kdy někdo do podloubí mostu nastříkal slova „Kraków + Moscow = Prague, 8. 3. 2020“. Předtím na stěnu mostu sprejovali dva bratři z Německa, kteří dostali stotisícovou pokutu a byli vyhoštěni na 5 let.

12. září 2022 18:44 Čas čtení 1:57 Po Václaváku na Muzeum tramvají. Dopravní podnik hledá zhotovitele trati na Václavském náměstí Po Václaváku na Muzeum tramvají. Dopravní podnik hledá zhotovitele trati na Václavském náměstí

Nedávno se však po památce prohánělo vozidlo legálně. V dubnu minulého roku ji projela formule firmy Red Bull Racing Honda, kterou řídil David Coulthard. Společnost si most pronajala kvůli reklamě, jež se v Praze natáčela.

Domů
Sdílet
Diskuse