Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
24. září 2022 16:37
Čas čtení 1:03

Fotbaloví fanoušci z Walesu po hromadné party uklidili ulice Bruselu. Za slušné gesto jim děkuje policie i vedení města

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Fotbaloví fanoušci z Walesu po hromadné party uklidili ulice Bruselu. Za slušné gesto jim děkuje policie i vedení města
Zdroj: Policie hlavního města Bruselu/volně k užití

Bruselští policisté poděkovali fanouškům fotbalového týmu Walesu za úklid v ulicích. Podle vedení města jde o příklad hodný následování.

Fotbaloví fanoušci z Walesu před čtvrtečním utkáním svého národního týmu proti Belgii nejprve v ulicích Bruselu hodovali a posléze na náměstí uklidili všechen nepořádek. Vysloužili si tak poděkování a pochvalu od tamní policie i vedení města, podle kterého mohou být Walesané pro ostatní příkladem. Informovala o tom britská stanice BBC, podle které na zápas přicestovalo z Walesu do Belgie asi 2,5 tisíce fanoušků. 

21. září 2022 20:44 Čas čtení 0:48 Polévání pivem a močí, vytrhávání sedaček. Fanoušci Slavie měli způsobit na stadionu Viktorky škodu přesahující 200 tisíc Polévání pivem a močí, vytrhávání sedaček. Fanoušci Slavie měli způsobit na stadionu Viktorky škodu přesahující 200 tisíc

„Není neobvyklé narazit na fanoušky před začátkem fotbalového zápasu Red Devils (přezdívka fotbalového týmu Belgie, kvůli červeným dresům se stejně přezdívá i anglickému Manchesteru United, pozn. red.) v centru Bruselu. Chceme poděkovat fanouškům soupeřova týmu Walesu za to, že nechali místo tak, jak ho našli: čisté,“ uvedli bruselští policisté na sociálních sítích, kde sdíleli také fotografii fanoušků při úklidu.

Na svém twitterovém účtu se k sympatickému gestu fotbalových fanoušků z Walesu vyjádřil i starosta města Bruselu Philippe Close. Podle něj by si z nich mohli ostatní fanoušci vzít příklad. „Klobouk dolů před příznivci waleského týmu, kteří po party v centru města sbírají své odpadky. Příklad hodný následování!“ napsal Close.

20. září 2022 14:30 Čas čtení 0:59 Českou anketu Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu roku vyhrál Patrik Schick Českou anketu Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu roku vyhrál Patrik Schick

Úklid v ulicích belgické metropole ocenil i Paul Corkrey z Asociace waleských fotbalových fanoušků (Football Supporters Association Cymru). „Bylo fantastické něco takového udělat, protože náměstí bylo plné lidí a plnilo se lahvemi a plechovkami. Začínalo to být nebezpečné. Naši fanoušci se proto rozhodli náměstí uklidit,“okomentoval Corkrey úklid s tím, že právě díky takovým chvílím je hrdý na to, že je Walesanem.

Tým Walesu v rámci Ligy národů nakonec prohrál s Belgií 2:1. V neděli ve 20:45 čeká Wales zápas s Polskem. 

Domů
Sdílet
Diskuse