Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Smeták
25. září 2022 13:14
Čas čtení 1:12

Sexuální obtěžování je přirozená věc, myslí si Daniela Kovářová, která má šanci dostat se do Senátu

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Do dalšího kola senátních voleb v Plzni se dostala i bývalá ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová. Známá je pro řadu kontroverzních výroků a „boj za normální svět“.

Daniela Kovářová se postaví Karlu Naxerovi z TOP 09. V minulosti pronesla řadu kontroverzních výroků a sama sebe označuje za „bojovnici za normální svět“. V senátních volbách pro ni hlasovalo 21,96 % voličů, jen o desetiny procent tak přeskočila žokeje Josefa Váňu (20,23 %), kterého nominovalo hnutí ANO. 

25. září 2022 8:35 Čas čtení 1:28 Do druhého kola senátních voleb postoupilo 17 žen, čtyři mandát obhajují. Je i více zastupitelek Do druhého kola senátních voleb postoupilo 17 žen, čtyři mandát obhajují. Je i více zastupitelek

Kovářová na sebe naposledy upozornila během volební diskuse na TV Nova. „Chci říkat pravdu. Chci říkat, že někdo je cikán nebo černý, chci rodinu, kterou tvoří muž a žena,“ uvedla ve svém projevu. V kampani opakovala, že chce „bojovat za normální svět“. „Chci chodit do hospody, chci si dávat tlačenku a zapíjet ji pivem. Chci si říkat svůj názor, jaký mám. Nechci, aby se vypínaly weby, nechci, aby mi mazali statusy na Facebooku,“ popsala svoji představu normálního světa na nejsledovanějším televizním kanálu v Česku.

Sexuální obtěžování je podle ní přirozené

Nebylo to poprvé, kdy se Kovářová prezentovala hraničními výroky. V roce 2017 například ostře vystupovala proti hnutí MeToo, které se zastávalo obětí sexuálního násilí. „Dívky se dnes berou příliš vážně a pak se jich všechno dotkne,“ stěžovala si tehdy v pořadu Seznamu Zpráv. „Sexuální obtěžování je přirozená věc, kterou podnikali naši předkové, a kdyby ji nepodnikali, tak tady nebudeme,“ dodala o rok později v pořadu Události, komentáře České televize.

3. února 2022 9:30 Čas čtení 8:08 MANUÁL: Co zahrnuje sexuální obtěžování? Mohu ještě ženě podržet dveře nebo obejmout svého kolegu? MANUÁL: Co zahrnuje sexuální obtěžování? Mohu ještě ženě podržet dveře nebo obejmout svého kolegu?

Kovářová se ve veřejném prostoru probírala například také kvůli své přednášce na Právnické fakultě UK. Na té poukazovala na údajně negativní dopady ženské emancipace. Její slova ovšem nevycházela ze studií, ale osobních dojmů. 

Oponent Kovářové Karel Naxera je členem TOP 09 od roku 2014. Ve volbách na podzim téhož roku byl zvolen starostou města Přeštice. Občané byli s jeho prací spokojeni, a tak v roce 2018 svůj mandát obhájil. V životě pracoval především ve stavebnictví. Byl mimo jiné technicko-obchodním poradcem ve společnosti Heluz.

7. září 2022 11:56 Čas čtení 1:35 „Chci říkat, že někdo je cikán nebo černý,“ uvedla kandidátka do Senátu Daniela Kovářová „Chci říkat, že někdo je cikán nebo černý,“ uvedla kandidátka do Senátu Daniela Kovářová
Domů
Sdílet
Diskuse