Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
6. října 2022 19:37
Čas čtení 1:01

„Nejsou tu žádné ženy“. Uživatelé si stěžují na novou seznamovací aplikaci pro americké konzervativce

Kategorie:
News
Uložit Uložené
„Nejsou tu žádné ženy“. Uživatelé si stěžují na novou seznamovací aplikaci pro americké konzervativce
Zdroj: The Right Stuff/propagační materiál

Za konzervativní seznamovací aplikací údajně stojí blízcí Donalda Trumpa.

Nová seznamovací aplikace Right Stuff je platforma, díky níž mohou randit lidé s konzervativními hodnotami. Aplikace si už předem vysloužila mnoho posměšků, neboť za ní stojí lidé, kteří lákají na „alfa samce“, a hlavně „žádné demokraty“, píše Techstory.

6. října 2022 12:56 Čas čtení 1:43 Angelina Jolie o Bradu Pittovi: Napadl mě i naše děti, chtěl podepsat dohodu o mlčenlivosti Angelina Jolie o Bradu Pittovi: Napadl mě i naše děti, chtěl podepsat dohodu o mlčenlivosti

Konzervativní seznamovací aplikaci provozují američtí podnikatelé Peter Thiel a John McEntee. Druhý jmenovaný pracoval v minulosti jako poradce bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Aplikace je speciálně navržena pro konzervativce a má sjednocovat lidi se stejnými životními hodnotami.

„Očekávejte neočekávané,“ hlásá slogan seznamky, která mimo jiné láká i na „alfa samce“, „svatební materiál“ a především „žádné demokraty“.

Tvůrci tvrdí, že 70 % uživatelek jsou ženy

Lidé na sociálních sítích začali hojně poukazovat na to, jak pokřivená aplikace je. Podle nich se stala bezpečným prostorem pro pravičáky, kteří hledají ženu, jež bude celý život stát u kuchyňského koutu, rodit děti, a hlavně neodmlouvat. Uživatelé na Twitteru doporučují, aby se aplikace hned raději přejmenovala na „Swipe White“ nebo „Reich Stuff“.

Podle tvůrců aplikace tvoří až 70 % uživatelek ženy, tomu ale neodpovídají komentáře samotných uživatelů v internetových obchodech, kde je možné aplikaci stahovat. Muži si v nich stěžují na to, že v aplikaci nenaráží na žádné ženy. Částečně jde zřejmě o satiru, demografická data zatím pro veřejnost k dispozici nejsou.

Domů
Sdílet
Diskuse