Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
19. října 2022 v 17:00
Čas čtení 1:46

Bojovník UFC tvrdí, že Země je placatá a gravitace neexistuje. Prý to může dokázat

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené

Bryce Mitchell ve vědu nevěří a vadí mu, že si Joe Rogan utahoval z něj a dalších lidí, kteří tvrdí, že je Země placatá. Chce s ním o tom debatovat.

Americký MMA bojovník Bryce Mitchell patří mezi přední bojovníky UFC ve své váhové kategorii, kromě sportovních výkonů je však známý také některými svými domněnkami. Myslí si například, že Země je placatá a gravitace neexistuje. V novém videu, které zveřejnil na sociálních sítích, vyzval k debatě na toto téma Joea Rogana a tvrdil, že má pro svá slova důkazy. Informoval o tom portál Bloody Elbow.

11. května 2022 v 7:00 Čas čtení 9:21 Poškození mozku v MMA a boxu: Jak vypadají projevy a jak se můžeš chránit? Poškození mozku v MMA a boxu: Jak vypadají projevy a jak se můžeš chránit?

Já i moje máma víme, že je placatá

Mitchell tvrdí, že Rogan si dělal srandu z něj, jeho mámy a dalších lidí, kteří si myslí, že Země není koule, ale placka. Podle Mitchella to už trvá příliš dlouho. „Já i má máma ti říkáme, že Země je placatá. Nehýbe se nějakých 600 tisíc mil za hodinu, netočí se tisíc kilometrů v hodině a nelítá vesmírem. Je placatá, nehybná, hvězdy a další věci se hýbou kolem nás. Slunce se otáčí kolem nás a můžu to dokázat,“ prohlásil Mitchell.

Bojovník dodal, že dříve býval ateistou a věřil v teorii velkého třesku. „Věřil jsem těm kravinám od Neila deGrasse Tysona,“ připomněl známého astrofyzika a popularizátora vědy. V to už ale zápasník dnes důvěru nemá. Místo toho nabízí vlastní teorie.

Bryce Mitchell vs. Edson Barboza, rok 2022.
Bryce Mitchell vs. Edson Barboza, rok 2022. Zdroj: Getty Images/David Becker

„Gravitace neexistuje. Je to hustota,“ vysvětluje Mitchell dále ve videu a do ruky bere list papíru. „Když tento papír spadne, je to proto, že má větší hustotu než vzduch kolem něj. Ne proto, že tady je ta nějaká kouzelná věc jménem gravitace. Pro gravitaci nejsou žádné důkazy, brácho,“ pokračoval 28letý zápasník z Arkansasu. 

21. července 2024 v 7:20 Čas čtení 3:27 Brutální KO za 14 sekund! OKTAGON MMA uspořádal pod širým nebem akci plnou hvězd Brutální KO za 14 sekund! OKTAGON MMA uspořádal pod širým nebem akci plnou hvězd

Mitchell ve videu vyzval komentátora UFC Joea Rogana, aby jej pozval do svého podcastu, kde s ním bude na toto téma debatovat. Rogan, který si prý na sítích utahoval z konspirátorů, s ním dle jeho slov nebude mít v diskusi šanci. Rogan zatím na výzvu nereagoval.

Jak připomíná portál Bloody Elbow, není to poprvé, co na sebe Mitchell přitáhl pozornost svými kontroverzními názory. V minulosti například pro server MMA Junkie tvrdil, že virus způsobující onemocnění covid-19 vytvořila vláda, která záměrně infikovala lidi, aby vyvolala chaos.

27. září 2022 v 6:00 Čas čtení 8:31 Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka

Bryce Mitchell pod hlavičkou největší MMA organizace světa UFC zápasí od roku 2018, kdy zvítězil ve finále show The Ultimate Fighter: Undefeated. Celkově za svou kariéru posbíral 15 vítězství a zatím nebyl nikdy poražen. V oficiálním žebříčku UFC je v současné době na 9. místě v rámci pérové divize (66 kg).

Mitchell se měl nejblíže objevit na turnaji 5. listopadu, ale jeho původní soupeř Movsar Evloev se zranil a aktuálně se za něj hledá náhrada.

Pokud tě zajímá více článků ze světa bojových sportů, začni sledovat toto téma a přidej se do klubu Refresher+. Získáš tak přístup k řadě exkluzivních článků, například o prevenci a projevech poškození mozku v boxu a MMA, o čemž jsme mluvili s odborníky.

Domů
Sdílet
Diskuse