Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
22. listopadu 2022 7:54
Čas čtení 1:32

Američané objevili „tajemství“ v logu čokolády Toblerone. Víš také, co se v něm skrývá?

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Američané objevili „tajemství“ v logu čokolády Toblerone. Víš také, co se v něm skrývá?
Zdroj: Unsplash/Morgan Thompson

Dle příspěvku na Twitteru to vypadá, že někteří Američané nevěnovali logu švýcarské značky čokolády úplnou pozornost.

Pro někoho jasná věc, pro někoho obrovský objev. Tak či tak, nedávno se na internetu objevila vlna vzrušených debat okolo čokolády Toblerone. Jak uvádí The New York Post, rodina jednoho desetiletého Američana se na Twitteru svěřila s tím, že učinila zásadní objev – díky svému malému členovi konečně rozluštila záhadu loga švýcarské čokolády Toblerone. Nevěděla totiž, že se v něm „ukrývá“ medvěd.

21. listopadu 2022 16:34 Čas čtení 1:25 Reportérku v Kataru okradli přímo během živého vstupu. Policie jí pak nabídla, že může vybrat trest pro pachatele Reportérku v Kataru okradli přímo během živého vstupu. Policie jí pak nabídla, že může vybrat trest pro pachatele

Matka desetiletého chlapce, Stephanie, se podle svých slov na Twitteru nestačila divit, když její syn mluvil o medvědovi v souvislosti s tradičně netradiční tabulkou švýcarské čokolády. „Můj syn měl dnes své první Toblerone,“ uvedla na síti. Překvapila ji však otázka, kterou následně položil: „Proč je na ní medvěd,“ otázal se.

Zmohla se údajně na pouhou odpověď: „Jaký medvěd?“ Následně však učinila stejný objev jako její syn. „Dnes jsem přišla na to, že v logu čokolády Toblerone je opravdu medvěd,“ odkázala na profil zvířete v hoře vedle červeného nápisu. Tento „objev“ vzbudil mezi Američany z nějakého důvodu velkou vlnu vzrušení na Twitteru. 


Pod příspěvkem se najednou začaly objevovat příspěvky jako: „Je mi 71 let, čekají mě padesáté Vánoce s Toblerone a poté, co jsem prohledal balení, jsem konečně našel medvěda! Váš syn je úžasný,“ uvedl jeden z komentujících. „Wow, medvěd zůstal přede mnou skryt více než 60 let,“ dodal další.

21. listopadu 2022 13:20 Čas čtení 1:24 Mastodon: Jak začít s novým „Twitterem“ a co od této sítě můžeš čekat? Mastodon: Jak začít s novým „Twitterem“ a co od této sítě můžeš čekat?

Toblerone

Toblerone je značka čokolády původem ze Švýcarska, která byla vyráběna v hlavním městě Bernu. Kvůli tomu je také v logu čokolády „ukryt“ medvěd – samotné město má ve znaku medvěda. Od roku 2012 ale známou značku vlastní americký koncern Mondelez International.

Anketa:
Viděl*a jsi v logu medvěda?
Jasně, to je známá věc.
Haha, vůbec.
Jasně, to je známá věc.
30 %
86 Hlasů
Haha, vůbec.
70 %
203 Hlasů

Čokoládu vytvořil v roce 1908 švýcarský výrobce čokolády Theodor Tobler, k čemuž využil med a mandlový nugát. Proto má také takový název, jde totiž o spojení rodinného jména a italského výrazu pro med a tento typ nugátu. Historie rodiny Toblerovy a čokolády se však pojí až k roku 1868, kdy Jean Tobler, jeho otec, otevřel v Bernu obchod s čokoládou, která byla tak oblíbená, že v roce 1899 vznikla továrna.

Čokoláda Toblerone je známa hlavně pro svůj netradiční hranolovitý tvar, který se stal vlastně jejím distinktivním rysem. Postupem času získala také symboliku ve švýcarských horách, které se objevily na jejím obalu.

Domů
Sdílet
Diskuse