Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. listopadu 2022 11:08
Čas čtení 1:02
Adéla Ježková

Kim Kardashian je znechucena z reklamní kampaně Balenciagy, která čelí kritice kvůli sexualizaci dětí

Kim Kardashian je znechucena z reklamní kampaně Balenciagy, která čelí kritice kvůli sexualizaci dětí
Zdroj: Balenciaga/propagační materiál
NEWS BALENCIAGA KIM KARDASHIAN ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Kim Kardashian se rozhořčila nad reklamní kampaní módního domu Balenciaga.

„Jako matkou čtyř dětí mnou tyto znepokojivé záběry otřásly. Na bezpečnost dětí je třeba brát nejvyšší ohled a jakékoli pokusy o normalizaci jakéhokoli zneužívání dětí by v naší společnosti neměly mít místo – tečka,“ napsala Kim Kardashian na svůj Twitter pod příspěvek, ve kterém zmiňovala, že je z nedávných kampaní Balenciagy „znechucena a pobouřena“.

Kritiku si módní značka vysloužila poté, co zveřejnila kontroverzní reklamní kampaň. Ta mimo jiné obsahuje fotografie dětí držících plyšové medvídky, kteří vypadají jako oblečeni do sadomasochistického a bondage oblečení. To ale není vše. Jeden z uživatelů na Twitteru si všiml, že na fotografii je důmyslně skryto i rozhodnutí Nejvyššího soudu o dětské pornografii.

Balenciaga reklamní kampaň po kritice odstranila

Společnost Balenciaga se podle deníku Insider za kampaň omluvila a v úterý reklamy ze svých sociálních médií odstranila. Společnost také podala žalobu ve výši 25 milionů dolarů na produkční společnost North Six, Inc. a scénografa Nicholase Des Jardinse za zahrnutí dokumentů Nejvyššího soudu do reklamy.

Doporučeno
Oplzlé komentáře posloucháme od útlého věku. Ukradly nám dětství i těla Oplzlé komentáře posloucháme od útlého věku. Ukradly nám dětství i těla 12. srpna 2022 13:00

„Oceňuji, že Balenciaga kampaně odstranila a omluvila se. Po rozhovoru s nimi věřím, že chápou závažnost problému a přijmou nezbytná opatření, aby se to již nikdy neopakovalo. Co se týče mé budoucí spolupráce se značkou Balenciaga, v současné době přehodnocuji svůj vztah k této značce a vycházím z její ochoty přijmout odpovědnost za něco, co se nikdy nemělo stát – a z opatření, která očekávám, že přijme na ochranu dětí,“ dodala posléze Kardashian.

Domů
Sdílet
Diskuse