Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
10. prosince 2022 13:00
Čas čtení 0:49

Biatlonistka Markéta Davidová má další medaili, poprvé v kariéře získala bronz ze stíhačky

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Biatlonistka Markéta Davidová má další medaili, poprvé v kariéře získala bronz ze stíhačky
Zdroj: Getty Images/Christian Manzoni/NordicFocus

Po stříbrném sprintu získala česká ženská biatlonová jednička ještě bronz ze stíhačky v rámci závodů Světového poháru v rakouském Hochfilzenu.

Česká biatlonistka Markéta Davidová získala v dalším závodě v rámci Světového poháru v rakouském Hochfilzenu další cenný kov. Po druhém místě ve sprintu vybojovala i třetí příčku ve stíhačce, informoval Český olympijský tým. Nestačila pouze na Norku Tandrevold a vítěznou Francouzku Simon.

8. prosince 2022 15:31 Čas čtení 0:38 Markéta Davidová má medaili! Ve sprintu na Světovém poháru skončila druhá Markéta Davidová má medaili! Ve sprintu na Světovém poháru skončila druhá

O úspěchu Davidové jsme informovali již ve čtvrtek, kdy zdárně zakončila sprint žen na 7,5 kilometru. Předvedla parádní jízdu, kterou kazila pouze jediná chyba na střelnici. To však stačilo na druhé místo a celkově první medaili pro Česko ve Světovém poháru. V sobotu si výstup na medailový stupínek zopakovala, tentokrát z toho však bylo místo třetí. Davidová i tentokrát pokořila jedno „poprvé“ – medaili ve stíhačce totiž ještě předtím nikdy nezískala.

Velmi srdnatý výkon předvedla v závodu i další česká reprezentantka Jessica Jislová, která si polepšila o 25 míst a skončila letos poprvé na bodovaném třináctém místě. Zlepšení bylo evidentní i u Lucie Charvátové, která se posunula o 15 příček na 44. místo.

Dosud se Davidové nedařilo cenné kovy získat, v závodech se nejlépe umístila na sedmém místě, a to celkem dvakrát. Momentálně se v pořadí Světového poháru drží na 7. pozici. 

Domů
Sdílet
Diskuse