Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaným obsahem společnosti Palmknihy.
16. prosince 2022 14:00
Čas čtení 2:58
Sponzorovaný obsah

Zima je časem napínavých thrillerů a detektivek. Těchto 5 bestsellerů ti zpříjemní dlouhé večery

Zima je časem napínavých thrillerů a detektivek. Těchto 5 bestsellerů ti zpříjemní dlouhé večery
Zdroj: Pexels/Abby Chung
ZAJÍMAVOSTI KNIHY
Uložit Uložené

Tyto tipy můžeš využít i jako inspiraci na vánoční dárek.

Pravděpodobně se ti v tomto zimním období nechce ani vystrčit paty z domova. Jsme na tom úplně stejně, a proto pro tebe máme alternativní řešení. Co takto zalézt pod deku s napínavou detektivkou?

Abys neztrácel čas scrollováním na webu a čtením recenzí, s knihkupectvím Palmknihy jsme pro tebe připravili přehled bestsellerů detektivek a thrillerů, které ti zpříjemní zimu. Napínavý děj tě však může na několik nocí připravit o spánek, protože nebudeš chtít přestat číst. Kromě toho jsou knihy skvělým vánočním dárkem, který nikdy nebude otřepaný. Pokud krimi romány nejsou tvůj šálek kávy, můžeš naše tipy využít jako inspiraci a koupit napínavou knihu někomu pod stromeček.

více tipů na knižní dárek

Nalezení

Kniha od Jiřího Březiny Nalezení dostala označení „nejlepší česká detektivka“. Děj tě zavede do kanceláře soukromé vyšetřovatelky Evy Černé. V jejích dveřích se objeví zoufalý otec pohřešované Elišky. Dívka způsobila tragédii, utekla a zřejmě si chce ublížit. Rozjíždí se intenzivní pátrání a na místo dorazí i Tomáš Volf, který vyrůstal v nedalekém městě. Vyšetřování a pátrání po Elišce však otevírá staré rány místních obyvatel. Tomáš se musí vrátit k létu, které chtěl navždy vytěsnit z paměti. Jenže právě jeho vzpomínky na osudné období mohou být jedinou šancí na nalezení zmizelé dívky.

začni číst
Palmknihy
Zdroj: Palmknihy

VIk

Samuel Bjork je pseudonym, který Frode Sander Oien používá při psaní svých kriminálních románů. První z nich, Cestuji sama, vzbudil mezinárodní pozornost a práva na jeho vydání byla prodána do třiceti zemí světa.

V knize Vlk tě autor přenese do roku 2001. Novopečený šéf zvláštní vyšetřovací jednotky Holger Munch má za úkol vyřešit vraždu dvou jedenáctiletých chlapců. Nedostatek důkazů ho přivede k tomu, aby zapojil do vyšetřování talentovanou studentku policejní akademie Miu Krügerovou. S pomocí její intuice se musí vyhýbat všem falešným stopám, které jim zanechává pomatený vrah posedlý vizuální dokonalostí. Podaří se nakonec odhalit muže, který má hrůzné činy na svědomí?


Kdo je vrah?
Palmknihy
Zdroj: Palmknihy

Pavouk

Pod pseudonymem Lars Kepler se skrývá manželská dvojice Alexandra Coelho Ahndoril a Alexander Ahndoril. Společně napsali sérii detektivních knih Joona Linna, která se stala mezinárodní senzací. Pavouk je devátou knihou série. 

Joona Linna se znovu ocitá v ohrožení života a zachránit ho může jedině Saga Bauerová. Před třemi lety dostala Saga pohlednici s výhrůžným textem a pistoli s devíti bílými náboji, z nichž jedna čeká na Joonu Linnu. Vzkaz tvrdil, že zachránit ho může jedině ona. Pohlednici sice tehdy Joonovi ukázala, ale postupem času se z nenaplněné hrozby stala bezvýznamná provokace. Až dosud. Na starém hřbitově v Kapellskäre se objevil pytel s částečně rozpuštěným tělem. Na místě činu zůstala pouze bílá nábojnice. Pachatel si pohrává s policií a dává jí možnost zastavit sérii vražd tím, že rozluští jeho složité hádanky. Joona Linna a Saga Bauerová společně usilují o vyřešení případu a o záchranu obětí dříve, než bude pozdě.

poznej pokračování série
Palmknihy
Zdroj: Palmknihy

Osudné svědectví

Roberta Bryndzu možná znáš prostřednictvím krimi a thrillerových románů jako například The Girl in the Ice. V únoru 2016 představil ve zmiňované knize detektivku Eriku Foster. Autor pochází z Velké Británie, ale momentálně žije na Slovensku. 

V knize Osudné svědectví se Erika Foster během večerní procházky v okolí svého nového domu v Blackheath ocitla na místě činu. Našla brutálně zavražděnou Vicky Clarke, která byla autorkou podcastu o skutečných zločinech. Erika se připojí k vyšetřování případu a zjistí, že Vicky pracovala na nové epizodě podcastu o sexuálním predátorovi. Pachatel miluje mladé studentky v okolí jižního Londýna, které sleduje, a pak se uprostřed noci vplíží k nim domů. Během vyšetřování vyjde najevo, že všechny Vickyiny poznámky a nahrávky o sexuálním predátorovi zmizely z jejího bytu. Vypadá to tak, že zavražděná Vicky byla jen krok od jeho odhalení. Indicií o identitě vraha není mnoho a důkazy nejsou téměř žádné. Přesto musí Erika vraha najít, než udeří znovu.


najde erika vraha?
Palmknihy
Zdroj: Palmknihy

Lucia

Francouzský autor bestsellerů Bernard Minier ti v knize Lucia představí skupinu studentů kriminologie ze španělského města Salamanca. Podařilo se jim odhalit zločiny vraha, který své oběti aranžuje podle renesančních obrazů. Případ brutálně ukřižovaného madridského vyšetřovatele nasvědčuje tomu, že udeřil znovu. Partnerka zesnulého vyšetřovatele Lucia Guerrero se s pomocí studentů pouští do složitého pátrání. Společně budou čelit svým nejhorším obavám a vlastní minulosti –⁠ tedy pravdě, o které vědí, že je ohavnější než všechna zvěrstva z legend a mýtů.


Jak to dopadne?
Palmknihy
Zdroj: Palmknihy

Zaujala tě některá z knih? Pokud ano, dlouho nad koupí neváhej, jedná se o bestsellery, takže se ve skladu knihkupectví neohřejí příliš dlouho. Na Palmknihy najdeš kromě krimi románů i pestrý výběr žánrů, kde seženeš knižní dárky pro celou rodinu i kámoše. 

Palmknihy
Zdroj: Palmknihy
Domů
Sdílet
Diskuse