Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vojtěch Vanda
13. prosince 2022 v 12:08
Čas čtení 1:15

Mladík z Brna chtěl obchodovat s drogami na Darknetu. Celníci jej po půlroce zatkli

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Mladík z Brna chtěl obchodovat s drogami na Darknetu. Celníci jej po půlroce zatkli
Zdroj: Celní správa ČR

Drogy si nechával posílat z Nizozemska a dále je posílal na Nový Zéland a do Spojených států. Za půl roku si vydělal 700 tisíc korun.

Ani na internetu neschoval svůj byznys s drogami. Celní správa dopadla devatenáctiletého mladíka z Brna, který obchodoval s psychotropními látkami na tzv. Darknetu. Zejména šlo o MDMA a ketamin z Nizozemska. Za svou krátkou „kariéru“, která trvala od jara do listopadu, obchodoval minimálně se 17 kily drog, které mu prodejem v USA a na Novém Zélandu vynesly zhruba 700 tisíc korun. Hrozí mu 12 let za mřížemi. 

10. prosince 2022 v 13:28 Čas čtení 0:50 Ozbrojenec v Drážďanech zřejmě zabil svoji matku, poté držel rukojmí v nákupním centru. Policie jej zadržela Ozbrojenec v Drážďanech zřejmě zabil svoji matku, poté držel rukojmí v nákupním centru. Policie jej zadržela

Celníci provedli v listopadu v bytě překupníka drog razii, kde objevili 4,3 kilogramu MDMA v tekuté formě a další důkazní materiál. Celou akci zveřejnili ve videu na svém webu.

Jeho podnikání začalo na jaře, kdy začal experimentovat s Darknetem. Spojil se s obchodníky s drogami z Nizozemska, odkud je získával a následně přeprodával na Nový Zéland a do USA. K transportu drogy využíval přepravní společnosti.

„Zásilky jezdil z konspiračních důvodů zasílat i mimo svůj region, často na Slovensko, do Rakouska nebo do Polska. Jedna ze zajištěných zásilek na Nový Zéland obsahovala 5 litrů MDMA, neobvykle v tekuté formě. Tam se prodejní cena půl kg MDMA pohybuje v rozmezí 50–175 tisíc dolarů (cca 1,152 milionu korun až 4,03 milionu korun),“ informovala mluvčí celní správy Martina Kaňková. 

Drogy schovával i v dětských hračkách.
Drogy schovával i v dětských hračkách. Zdroj: Celní správa ČR

Peníze přijímal zejména prostřednictvím kryptoměn. Výdělek si užíval a nijak jej neskrýval před očima veřejnosti. „Za svoji krátkou činnost si přišel nejméně na 700 tisíc Kč, za které si pořídil sportovní automobil a exotické dovolené,“ doplnila mluvčí. Když policisté vykonali razii, narazili také na velké množství telefonů a SIM karet, které pravidelně měnil.

2. října 2024 v 7:00 Čas čtení 0:30 KVÍZ: Poznáš české true crime filmy a seriály podle jediného záběru? KVÍZ: Poznáš české true crime filmy a seriály podle jediného záběru?

Vyšetřování nyní povedou policisté z Národní protidrogové centrály, kteří zahájí trestní stíhání. Mladík si může ve vězení posedět opravdu dlouho. „Obviněný je ve vazbě a hrozí mu trest odnětí svobody až na 12 let,“ doplnila Kaňková.

drogy mdma brno hračky
Zdroj: Celní správa ČR

Obchody s drogami se zdají být poměrně jednoduchou cestou k výdělku, což si myslel i jeden pražský policista. Už jsme tě informovali o jednom, který si přivydělával jako dealer kokainu. Další zase přechovával steroidy na služebně.

Domů
Sdílet
Diskuse