Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. prosince 2022 12:00
Čas čtení 1:05
Ilona Hobzová

VIDEO: Podívej se na nový trailer k filmu Barbie. Ukázal se i Ryan Gosling jako Ken

VIDEO: Podívej se na nový trailer k filmu Barbie. Ukázal se i Ryan Gosling jako Ken
Zdroj: Warner Bros./propagační materiál
FILMY A SERIÁLY FILM ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Snímek půjde do kin příští rok v létě.

Studio Warner Bros. zveřejnilo nový teaser očekávaného filmu Barbie s Margot Robbie v titulní roli. Hvězda Sebevražedného oddílu si zahraje slavnou panenku ve snímku režisérky Grety Gerwig, která na scénáři opět spolupracovala s Noahem Baumbachem. V kinech se Barbie objeví 20. července 2023.

Doporučeno
Nový Avatar píše dějiny žánru. James Cameron určil, jak se budou točit filmy další dekádu Nový Avatar píše dějiny žánru. James Cameron určil, jak se budou točit filmy další dekádu 14. prosince 2022 8:30

Úžasný komentář k patriarchátu 

„Lidé si určitě okamžitě řeknou:⁠ ‚Aha, Margot hraje Barbie, je mi jasné, o co půjde...‘ Myslete si, co chcete. My vám dáme něco úplně jiného. To, o čem jste ani nevěděli, že to chcete,“ nechala se v rozhovoru pro Hollywood Reporter slyšet představitelka Barbie, herečka Margot Robbie. 

V prvních záběrech vidíme kromě Barbie na chvíli i Kena, kterého si zahraje Ryan Gosling. Ve filmu ale uvidíme několik verzí slavných panenek, jednoho z kenů si zahraje i Simu Liu známý z marvelovky Shang-Chi a legenda o deseti prstenech.

Kromě nich si ve filmu zahrají třeba Issa Rae, Kate McKinnon, Michael Cera, America Ferrera nebo Will Ferrell v roli generálního ředitele společnosti Mattel. Ferrell snímek označil jako „úžasný komentář k mužskému patriarchátu a ženám ve společnosti“.

Během příprav filmu Barbie se odehrálo několik důležitých změn. Na scénáři původně pracovala oscarová scenáristka Diablo Cody. Podílela se na něm i Amy Schumer, která si původně měla zahrát hlavní roli. To se nakonec nestalo. Schumer svůj odchod od filmu odůvodnila tím, že chtěla, aby snímek vypadal úplně jinak, a neshodla se s ostatními. Další herečkou, kterou tvůrci zvažovali do role Barbie, byla Anne Hathaway. 

Doporučeno
Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu 24. dubna 2024 13:30

I Greta Gerwig má za sebou mnoho úspěšných projektů. Jako režisérka debutovala se snímkem Lady Bird, který si vysloužil pět nominací na Oscara. V roce 2019 zadaptovala slavnou knihu Malé ženy, získala šest nominací na Oscara.

Domů
Sdílet
Diskuse