Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
9. února 2023 12:17
Čas čtení 2:56
refresher team

Co dělat, když se nudím, ale nemám peníze: Máme pro tebe 10 tipů, které tě nebudou stát ani korunu

Co dělat, když se nudím, ale nemám peníze: Máme pro tebe 10 tipů, které tě nebudou stát ani korunu
Zdroj: Pexels/Andrea Piacquadio
ZAJÍMAVOSTI JAK SE ZABAVIT
Uložit Uložené

Přepadla tě nuda, ale tvoje peněženka je úplně prázdná? Poradíme ti, jak se zabavit.

Také se ve dnech, kdy nestíháš a plníš jeden úkol za druhým, těšíš, až si konečně lehneš a nebudeš dělat nic? Obvykle to dopadá tak, že ve chvíli, kdy máme konečně volno, vlastně nevíme, co se sebou. Ze sladkého nicnedělání se pak stává nuda, která s sebou přináší rozmrzelou náladu.

Jestli máš jeden z takových dnů a seriály už tě nebaví, vyzkoušej naše tipy na aktivity, které můžeš dělat hned teď. Navíc k nim nepotřebuješ peníze, takže se můžeš rychle zabavit i s prázdnou peněženkou. Tady je 10 odpovědí na otázku: Co dělat, když se nudím?

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Friends Memes (@friendsnhumor)

1. Pozvi kámoše na deskovky

Trávit čas s kámoši nemusí vždycky znamenat noc v baru, kde prohýříte víc, než byste chtěli. Dejte si jako parta večer u deskových her. Užijete si spoustu zábavy a bude vás to stát maximálně pár korun za něco dobrého na zub a k pití.

2. Udělej si vzdělávací kurz

Naučit se něco nového nikdy není ztráta času. Na internetu najdeš spoustu online kurzů z různých oborů, od marketingu přes výuku jazyků až po workshopy na úpravu fotek. Stačí si jen najít to, co tě baví. Na platformách, jako je LinkedIn nebo Google, najdeš užitečné kurzy i zdarma.

3. Vylepši si životopis

Chvíle volna jsou skvělou příležitostí k tomu, udělat věci, na které se ve shonu běžných dnů nedostaneš nebo je už dlouho odkládáš. Jednou z nich je aktualizace životopisu, případně profilu na LinkedInu. Vrhni se do toho, protože až budeš potřebovat rychle zareagovat na nabídku práce, oceníš to.

Jak se bavit, když jsi dospělý:

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lola Tash and Nicole Argiris (@mytherapistsays)

4. Vyčisti si mobil a počítač

Další z věcí, ke které se v běžných dnech nedostaneme, je promazání počítače, mobilu, případně tabletu od starých fotek a souborů, které zbytečně zabírají místo. Pokud nechceš, aby tě překvapila zpráva, že máš plné úložiště, v nejméně vhodnou chvíli, vyčisti svá zařízení už teď.

5. Vytřiď si věci

Jsou dvě skupiny lidí: jedna z nich třídění oblečení miluje, protože si dělá místo na nové kousky. Ta druhá ho považuje za jednu z méně záživných činností. Ať už patříš do jakékoliv z nich, čas od času tě to také nemine. Tak proč se do toho nevrhnout už dnes? Zachovalé kousky můžeš prodat a něco si přivydělat. Nezapomeň také na psací stůl a další místa, kde si často schováváme letité poklady, na které už jsme dávno zapomněli a zbytečně nám zabírají místo.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lola Tash and Nicole Argiris (@mytherapistsays)

Uklízíš svůj dům každý den, a přesto musíš každý den uklízet svůj dům.

6. Udělej dobrý skutek

Svou volnou chvíli můžeš také věnovat potřebným. Máš poblíž bydliště útulek? Nabídni se, že vezmeš psy na procházku. Zažiješ zábavné odpoledne, a navíc budeš mít dobrý pocit. Můžeš také zajít do domova seniorů, kde nabízí možnost si s ubytovanými seniory popovídat a strávit s nimi čas. Nebo se nabídnout jako dobrovolník na pomoc lidem bez domova. Možností je více, stačí strávit chvilku hledáním na internetu.

7. Udělej si vision board

Nevadí, že zrovna není Nový rok nebo jiný pomyslně důležitý milník. Své přání a cíle si můžeš definovat naprosto kdykoliv a tvorba nástěnky vizí je jedním z nejzábavnějších způsobů, jak to udělat. Jestli si vytiskneš fotky a nalepíš je na opravdovou nástěnku nebo si pohraješ s editorem fotek a vytvoříš si nový obrázek na plochu, je jen na tobě. Výsledek se ti hlavně musí líbit a obsahovat přání, která si chceš splnit v určeném časovém horizontu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lola Tash and Nicole Argiris (@mytherapistsays)

Konečně jsem dost starý, abych si mohl dělat, co chci...

Jsem příliš unavený na to, abych to opravdu udělal.

8. Vyraz ven objevovat okolí

Výlet nemusí znamenat několikahodinovou cestu do neznámé krajiny či země. Často pořádně neznáme ani nejbližší okolí svého bydliště. Vyraz na procházku objevit místo, kam se ti ještě nepodařilo podívat. Jako zpestření můžeš po cestě poslouchat oblíbený podcast nebo spojit procházku s workoutem.

9. Vypiš se ze svých pocitů

Pokud tě něco dlouhodobě trápí nebo si nevíš rady s řešením problému, zkus se z toho vypsat. Když se ti bude výsledek líbit, můžeš si založit blog a svěřovat se se svými zážitky a pocity čtenářům. Současně si můžeš vytvořit seznam všech svých úspěchů nebo věcí, které ti dnes udělaly radost. Uvidíš, jak ti to zlepší náladu.

10. Opraš staré koníčky

Vzpomeň si na to, co tě bavilo v dětství. Bylo to kreslení, hra na hudební nástroj, vaření nebo cokoliv jiného? Teď je správný čas se ke koníčkům vrátit. Třeba ve své oblíbené činnosti najdeš znovu radost a začneš se jí opět věnovat pravidelně. Dělej cokoliv, co tě bude bavit!

Domů
Sdílet
Diskuse