Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2023 6:00
Čas čtení 4:14
Kuni Nguyenová

Uteč z české zimy, našli jsme pro tebe nejlevnější letenky na slunečnou pláž. Je libo do Miami a zpět pod 10 tisíc?

Uteč z české zimy, našli jsme pro tebe nejlevnější letenky na slunečnou pláž. Je libo do Miami a zpět pod 10 tisíc?
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ EKONOMIKA KAM NA VÝLET TIPY NA LETENKY
Uložit Uložené

Sbal si klobouk a sluneční brýle. Přinášíme ti několik tipů na destinace, kde si i nyní užiješ teplé počasí.

Lehnout si na lehátko, v jedné ruce mít drink, v druhé ruce knihu a kochat se malebným výhledem na moře před sebou, na kterém se odráží paprsky hřejivého slunce. Teplé počasí si ale můžeš užít i nyní, ačkoliv místy v Česku aktuálně zasahují sněhové přeháňky a vítr.

Minule jsme ti přinesli tipy na letenky po Evropě do jednoho tisíce korun, ale ani výlet do exotických destinací nemusí být nutně drahou záležitostí. Stačilo nám jedno odpoledne na brouzdání po vyhledávačích k tomu, abychom našli cenově dostupné letenky do destinací, které stojí za návštěvu. A tím, že vyrazíš mimo sezónu, tě vyjde cesta výhodněji než kdykoli jindy. V těchto šesti destinacích zažiješ nejen nová dobrodružství, ale jako bonus doplníš pobytem na slunci nějaký ten vitamin D. 

Než začneš rezervovat letenky:

Letenky jsme vyhledávali skrze standardní vyhledávače typu Kiwi, Zaleť si nebo Skyscanner. Nicméně doporučujeme je kupovat přímo u konkrétního dopravce. A to kvůli ceně, neboť si vyhledávače většinou berou určité provize za poskytování svých služeb, ale i kvůli jistotě při odbavení na letišti.

Levné cestování nabízejí většinou nízkonákladové letecké společnosti. Předem ale počítej s některými omezeními, neboť si často účtují dodatečné poplatky za velká zavazadla či pojištění. Proto vždy nejprve navštiv webovou stránku letecké společnosti a přečti si její podmínky.

Uvedené ceny letenek byly k dispozici ke 30. lednu, přehled ale slouží spíše pro lepší orientaci. Je třeba počítat s tím, že se jejich cena může měnit a časem budou dražší. S kupováním letenek proto dlouho neotálej.
Rudé moře, Eilat, Izrael
Zdroj: Getty Images/LWimages AB

Eilat (Izrael)

Místo odletu: Vídeň

Termín: od 8. února do 15. února 2023

Cena: 1 801 korun

Letecká společnost: Wizz Air

Město Eilat se nachází na jihu Izraele přímo u Rudého moře, několik kilometrů od hranice s Egyptem a Jordánskem. Do oblíbeného turistického letoviska a centra zábavy se dostaneš za 4 hodiny. Lety zajišťuje nízkonákladová společnost Wizz Air za pouhých 1 801 korun. Eilat láká turisty svými nádhernými plážemi, korálovými útesy a dobrou občanskou vybaveností. Restaurace a podniky se zábavou zde potkáš téměř na každém kroku. 

Doporučeno
V obchodě se procházeli komparzisté a z hotelu nás nepustili na ulici. Jozef vypráví o své cestě do KLDR V obchodě se procházeli komparzisté a z hotelu nás nepustili na ulici. Jozef vypráví o své cestě do KLDR 2. března 2024 8:00

Většinu roku je v Eilatu slunečné počasí, teplota v únoru se pohybuje kolem 22 °C. Na menší skok do vody nebo na procházky u moře na boso je teplota dostačující, ale na aktivity typu surfování či potápění se kvůli tamní chladnější vodě nejspíš odváží jen ti největší dobrodruzi.

Malta
Zdroj: Wikimedia/volně k užití
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 130061 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse