Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2023 13:12
Čas čtení 0:51
Barbora Fábryová

Netflix prozradil, jak bude kontrolovat, zda používáš jeden účet s přáteli. Pokud chceš ušetřit, čeká tě hodně práce

Netflix prozradil, jak bude kontrolovat, zda používáš jeden účet s přáteli. Pokud chceš ušetřit, čeká tě hodně práce
Zdroj: Unsplash/Dekler Ph, Unsplash/David Balev
ZAHRANIČÍ NETFLIX
Uložit Uložené

Lidé budou muset zveřejnit svou polohu přes televizi.

Netflix zveřejnil, jak bude zasahovat proti sdílení účtu mimo jednu domácnost. Nově budou lidé muset zveřejnit svou polohu přes televizor. Všechna ostatní zařízení budou muset být připojena ke stejné Wi-Fi síti jako televizor, píše TechCrunch.

„Primární umístění nastavuje televizor, který je přihlášen do tvého účtu a je připojen ke tvé síti Wi-Fi. Všechna ostatní zařízení přihlášená do tvého účtu v této síti Wi-Fi budou moci používat Netflix,“ informuje technologický portál.

Doporučeno
10 nejlepších true crime dokumentů na Netflixu 10 nejlepších true crime dokumentů na Netflixu 29. listopadu 2022 16:00

Pokud uživatel nemá televizor, Netflix automaticky nastaví primární polohu na základě IP adresy a aktivity. Pokud lidé žijící v jedné domácnosti chtějí Netflix používat na vlastních zařízeních, budou muset aplikaci spustit na domácí Wi-Fi síti alespoň jednou za 31 dní.

Při delším cestování by bylo možné ověření pomocí kódu přes majitele hlavního účtu. Správně zadaný kód zajistí, že uživatel bude moci Netflix sledovat dalších sedm dní. Není však jasné, zda se ověření bude moci i opakovat.

Za sdílení účtu s přáteli si připlatíš

Netflix informoval, že spustí nový systém na zpoplatnění společných účtů. Potvrdil také, že k dispozici bude i funkce přenosu profilu. To znamená, že pokud máš svůj vlastní profil na účtu přítele nebo člena rodiny, budeš si jej moci přenést na svůj vlastní nový placený účet. Zároveň bude existovat možnost placeného podúčtu.

Připomeň si ty nejlepší seriály od Netflixu za loňský rok.
Domů
Sdílet
Diskuse