Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. listopadu 2022 16:00
Čas čtení 5:13
Tereza Šnajdrová

10 nejlepších true crime dokumentů na Netflixu

10 nejlepších true crime dokumentů na Netflixu
Zdroj: Netflix/propagační materiál
FILMY A SERIÁLY KRIMI KRIMI SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY NETFLIX SERIÁLY TOP FILMY NA NETFLIXU
Uložit Uložené

Přinášíme ti seznam 10 nejlepších true crime dokumentů, které ti nedají spát.

True crime dokumenty zažívají boom a streamovací platforma Netflix si je toho plně vědoma. Svým předplatitelům a předplatitelkám nabízí bohatý výběr snímků, které mapují životy sériových vrahů, kriminálníků nebo záhady, jež stále čekají na vyřešení. Refresher pro tebe sestavil žebříček 10 nejlepších true crime dokumentů, které můžeš sledovat na Netflixu. 

Doporučeno
10 nejlepších hororových filmů a seriálů na Netflixu 10 nejlepších hororových filmů a seriálů na Netflixu 18. září 2021 14:30

1. Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel (2021)

Dokumentární série Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel mapuje nejasné úmrtí kanadské studentky Elisy Lam, která přijela do Spojených států na výlet, ze kterého se již nikdy nevrátila. Ubytovala se v nechvalně proslulém hotelu Cecil, ve kterém byli v minulosti ubytovaní také sérioví vrazi Jack Unterwerger, Richard Ramirez nebo oběť vraždy Černá Dhalia.
 
Tělo Elisy Lam bylo nalezeno ve vodní nádrži na střeše hotelu, a ačkoli policie případ uzavřela jako sebevraždu, onomu verdiktu šlo jen těžko uvěřit. Netflix se proto případu Elisy Lam ujal, přinesl nejmenší detaily, výpovědi detektivů a ukázal, co bylo pravou příčinou smrti mladé studentky.
 
Dokumentární série Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel má čtyři necelou hodinu dlouhé epizody. Režie se ujal Joe Berlinger.


2. Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer (2021)

Čtyřdílný snímek Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer zasvěcuje diváky a divačky do počínání sériového vraha, satanisty a zloděje Richarda Ramireze, který mezi lety 1984 až 1985 zavraždil nejméně 13 lidí. Krutého sériového vraha, který obrátil celé Spojené státy vzhůru nohama, se snažili dopadnout dva detektivové. Když se jim to nepodařilo, vrahovu fotku zveřejnili v médiích a veřejnost už si s ním poradila sama.
 
Richard Ramirez byl nakonec uznán vinným ze 13 vražd, 5 pokusů o vraždu, 11 znásilnění a 14 vloupání. Soudce mu udělit trest smrti, avšak Ramirez zemřel v cele smrti ještě předtím, než jej úřady stihly popravit.
 
Dokumentární série, která vznikla pod taktovkou režiséra Tillera Russella, budí emoce a znechucení – zejména ve chvílích, kdy odhaluje hrůzné detaily nebo fotografie zavražděných. Zároveň se ale snaží myslet i na oběti, pozůstalé a detektivy, ze kterých se stali kvůli brutálním vraždám přátelé.


3. American Murder: The Family Next Door (2020)

American Murder: The Family Next Door je dokumentární film o vraždě rodiny Watts, která byla zabita v roce 2018. O režii se postarala Jenny Popplewell. Divákům a divačkám vylíčila události, které vraždě předcházely, postupy vyšetřovatelů a zveřejnila také domácí videozáznamy, které rodina měla. Snímek tě bude udržovat v napětí, budeš si lámat hlavu nad tím, kdo Shannan zabil, a jméno vraha ti režisérka prozradí až zhruba v polovině filmu.
 
Vrahem nebyl nikdo jiný než Shannanin manžel Chris. Co bylo jeho motivací? A proč zabil i své děti? To se dozvíš, když si pustíš American Murder: The Family Next Door.

Domů
Sdílet
Diskuse