Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorován obsah společnosti Vodafone.
20. února 2023 v 15:00
Čas čtení 2:32
Sponzorovaný obsah

6 věcí, které jsme všichni dělali jako děti. Dnes si nad nimi nejspíš budeš ťukat na čelo

6 věcí, které jsme všichni dělali jako děti. Dnes si nad nimi nejspíš budeš ťukat na čelo
Zdroj: Unsplash/Artem Labunsky
ZAJÍMAVOSTI NOSTALGIE ZÁBAVA
Uložit Uložené

Co všechno si musely vytrpět tvoje postavy ve hře The Sims?

Pamatuješ, jak jsme v dětství řešili, když jsme neměli dost kreditu a rodiče nám zakázali internet? Nebo ve kterém časopisu jsme se informovali, jak zaručeně sbalit svého idola, abychom prožili lásku jako z fotorománu? Pojď si s námi zavzpomínat na všechny ty cringe věci, které jsme dělali jako děti. Až si toto všechno vybavíš, možná už ti jiné generace nebudou připadat zase tolik zvláštní.

Máš problém? Tak si napiš do Bravíčka

Protože internet byl často jen za zásluhy nebo na školní povinnosti, museli jsme hledat „životně důležité“ informace v tištěných materiálech. Dnes už víme, že nabarvit se „tam dole“ na modro není dobrý nápad a že klitoris se nenachází na zádech. Mladí lidé ale hledali odpovědi na tyto závažné otázky v časopise Bravo až do roku 2015, kdy se přestal vydávat. Řekněme si upřímně, kde bychom bez „Bravíčka“ a jeho poradny byli. A hlavně těch statečných čtenářů, kteří kladli redakci palčivé dotazy za nás.

časopis, čtení, puberta
Zdroj: Pexels/Leah Kelley

Prozvoň mě, jo?

Ani prožívat první lásky nebylo jednoduché. Zvlášť když nám došel kredit a zároveň jsme měli internetového zaracha. Tehdy nezbývalo nic jiného než projevit své polovičce přízeň krátkým prozvoněním. Teď nám gesto, které vlastně nenese žádné velké sdělení, nedává smysl. Ale tenkrát to byl obrovský hit a způsob, jak zůstat ve spojení.

Dnes už zásluhou širokého pokrytí a tarifů s neomezenými daty podobné problémy řešit nemusíš. Se studentským tarifem #jetovtobě od Vodafonu budeš ve spojení 24 hodin denně. Díky neomezenému volání, SMS i datům můžeš svobodně vyznat lásku nebo sdílet své cringe zážitky kdykoliv a kdekoliv. Tarif si sjednáš bez smlouvy a dalších závazků, stačí se prokázat platným průkazem ISIC.

více o tarifu
vodafone, jetovtobě
Zdroj: Vodafone

Jednu šmoulí

Upřímně, řekni nám o místě, kde měli opravdu dobrou šmoulí zmrzlinu. A teď nemluvíme o variantách z borůvek, které jsou dostupné dnes, ale o chemicky chutnající modré hmotě, kterou jsme si kupovali jen proto, že už ji měli všichni spolužáci. Pochybujeme o tom, že si ji někdo žádal od rodičů, protože mu doopravdy chutnala. Ale trend je trend. A kdo nebyl alespoň jednou viděn se šmoulí v ruce, jako by nebyl.

zmrzlina
Zdroj: Unsplash/Fallon Michael

Grafický klenot každé prezentace

Určitě si vzpomeneš na doby, kdy jsme každý školní referát či seminárku vyšperkovali retro verzí písma „Word Art“. Hravá písmenka nemohla chybět v žádném dokumentu psaném ve Wordu ani Power Point prezentaci. S oblibou jsme vybírali ta nejvíce barevná a roztahovali je do obřích rozměrů, aby co nejvíce vynikla. Naštěstí už tento trend není in, takže můžeme odevzdávat seminárky, ze kterých učitele nebudou bolet oči.

student, studium
Zdroj: Pexels/fauxels

Zapaříme „simíky“

Jestli nějaká hra provázela dětstvím spoustu lidí, jsou to „The Sims“. S vytvořenými postavami jsme prožívali každou životní událost a poctivě je posílali do práce, aby si vydělali na hezčí tapety v domě. Občas jsme na ně ale zapomněli, a tak se stalo, že vyhladověli či zemřeli studem, protože jsme jim nedopřáli dostatečnou hygienu. Ti brutálnější hráči odstraňovali svým svěřencům schůdky z bazénu a nechali je hodiny plavat nebo schválně založili požár a smazali dveře i požární hlásič. Raději nebudeme ani přemýšlet nad tím, co by na to řekl psycholog.

The Sims 4
Zdroj: The Sims 4

Já chodím, ty střílíš

Na rozdělení rolí v situacích, kdy jsme měli něco vyřizovat s dospělými, si nejspíš pamatujeme všichni. Vyhrál ten, kdo jako první zakřičel: „Já klepu, ty mluvíš!“ Podobně rozdělené úkoly jsme měli při hraní her. Během paření střílečky jsme se podělili o klávesnici s kámošem, kdy jeden z nás střílel a druhý chodil s postavou.

Popravdě třeba hrát Doom ve dvou nemuselo být vždycky efektivnější, ale rozhodně to bylo zábavnější. A možná by tomu tak bylo i teď. Tak co si to zkusit? Sežeň kámoše a dělejte znovu všechny ty divné věci, které jste dělali v dětství. S neomezeným tarifem #jetovtobě nemusíte řešit, že nemáte kredit nebo vám rodiče vypojili kabel od internetu. Prostě se připojte online a ukažte na svých sociálních sítích, že každý z nás je trochu „cringe“.

DOOM
Zdroj: ION Software
Domů
Sdílet
Diskuse