Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2023 12:00
Čas čtení 4:10
Richard Balog

Spolupráce Tiffany & Co. jsou geniální: od trnové koruny pro Kendricka Lamara přes hodinky Patek Philippe až po doplňky Supreme

Spolupráce Tiffany & Co. jsou geniální: od trnové koruny pro Kendricka Lamara přes hodinky Patek Philippe až po doplňky Supreme
Zdroj: TASR/AP
MÓDA
Uložit Uložené

Vedení newyorské společnosti s ikonickým tyrkysovým logem má skvělý čich na spolupráce. Přesvědč se o tom v následujících řádcích.

Kdo by neznal film Snídaně u Tiffanyho s Audrey Hepburn v hlavní roli? Známý snímek z roku 1961 navždy změnil postavení značky Tiffany & Co., která v současnosti patří k lídrům na trhu.

Společnost Tiffany & Co., která je často označována jednoduše jako Tiffany's, je jednou z nejznámějších značek luxusních šperků a doplňků na světě. Ikonický newyorský výrobce určuje již od roku 1837 standardy luxusního zboží, přičemž produkty ze zlata, stříbra či diamantů byly v oblasti designu vždy výjimečné, originální a inovativní.

Klenotnický dům, který od roku 2021 patří do portfolia konsorcia LVMH, má na svém kontě od začátku tisíciletí množství zvučných projektů se značkami, jako jsou Fendi, Supreme či Patek Philippe, ale také s osobnostmi, jako jsou architekt Frank Gehry, umělec Daniel Arsham či raper Kendrick Lamar.

Všechny byly geniální a posouvaly hranice šperků, módy, umění i kultury. Jinak tomu není ani v případě nejnovější spolupráce s Nike, která rozbouřila vlnu diskusí pro příliš jednoduchý design a poměrně vysokou cenu. Což ale neznamená, že nebudou vyprodány během několika vteřin.

Zpříjemni si čekání na vydání tenisek Nike Air Force 1 Low v limitované edici Tiffany & Co. výběrem nejlepších spoluprací. Minimalistická černo-tyrkysová varianta bude v prodeji již 7. března, přičemž předpokládaná cena je 400 dolarů. Počet dostupných kusů zatím není znám, ale předpokládáme, že půjde přibližně o 5 tisíc párů.

Doporučeno
Atraktivní spodní prádlo, streetwear či luxusní módní doplňky. Vybrali jsme valentýnské dárky, se kterými zaboduješ Atraktivní spodní prádlo, streetwear či luxusní módní doplňky. Vybrali jsme valentýnské dárky, se kterými zaboduješ 7. února 2023 10:30

Trnová koruna pro Kendricka Lamara

Umělecké partnerství společnosti Tiffany & Co. a rapera Kendricka Lamara přineslo jedinečný šperk s padesáti trny různých tvarů.

Cena tohoto jedinečného diamantového šperku činí přibližně 1,42 milionu eur (tedy téměř 34 milionů korun), uvádí společnost Tiffany & Co. Koruna je vyrobena z titanu a má na sobě více než 8 000 diamantů se 137 karáty v unikátním vzoru osazeném tak, aby se maximalizoval lesk.

Výroba trnové koruny trvala čtyřem umělcům více než 1 300 hodin během deseti měsíců. Celý pracovní proces a následně i výsledek jejich detailní ruční práce najdeš v doprovodném videu.

Čerstvý držitel hudební ceny Grammy za nejlepší rapové album si v roce 2022 nasadil trnovou korunu, jakou nosil na hlavě Ježíš Kristus, na festivalu v Glastonbury, kde své vystoupení ukončil podporou práv žen na interrupce. „Bůh žehnej právům žen. Kdo soudí vás, soudí Krista,“ reagoval Kendrick Lamar na rozhodnutí Nejvyššího soudu Spojených států amerických o zrušení ústavního práva na potraty.

Kendrick Lamar
Zdroj: TASR/AP

Limitovaných 170 kusů hodinek Patek Philippe 5711/1A-018 Nautilus z oceli

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 130886 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Za kolik byly vydraženy hodinky Patek Philippe 5711/1A-018 Nautilus?
  • Jak vypadají sluneční brýle podobné těm, které nosili mogulští králové v 17. století?
  • Která modelka předvedla oblíbenou kabelku Carrie Bradshaw ve světle tyrkysové barvě Tiffany's.
  • Jak vypadá adventní kalendář Tiffany & Co. za 3,5 milionu korun.
  • Který významný umělec namaloval dílo podkladovou barvou totožnou jako logo Tiffany's.
Domů
Sdílet
Diskuse