Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. února 2023 11:30
Čas čtení 1:42
Radim Šlechta

SkyShowtime přichází do Česka. Jaké filmové a seriálové hity dostaneš za 89 korun?

SkyShowtime přichází do Česka. Jaké filmové a seriálové hity dostaneš za 89 korun?
Zdroj: Paramount Pictures
NEWS FILM NOVÉ SERIÁLY SKYSHOWTIME
Uložit Uložené

Do Česka přichází nová streamovací platforma SkyShowtime. Dostaneš se k titulům z Peacocku nebo Paramount+.

Do České republiky a dalších států střední a východní Evropy přichází streamovací platforma SkyShowtime. Diváky láká na exkluzivní obsah, ale i na limitovanou cenovou nabídku. SkyShowtime nabídne postupně pořady streamovacích platforem Peacock a Paramount+, podívat se ale budeš moci i na filmy a seriály ze studií Universal, Paramount, Nickelodoeon, Sky, Showtime, Dreamworks nebo NBC.

Doporučeno
Tahle role není pro starý: Jak Hollywood vymazává ženy a vede je k plastickým operacím Tahle role není pro starý: Jak Hollywood vymazává ženy a vede je k plastickým operacím 25. února 2023 15:00

SkyShowtime je v podstatě americká obdoba platforem Paramount+ a Peacock, které doposud nebylo možné v Česku sledovat. Řada seriálů, které v zahraničí trendovaly, se k nám minimálně oficiální cestou nedostala. Dobrým příkladem může být právě úspěšný Yellowstone. Ze stejného světa přichází i 1883 a první tři epizody 1923 (další budou vycházet po týdnech).

Kevin Costner, Yellowstone
Zdroj: Paramount Network

Kromě toho se na platformě objeví povedený komediální krimi seriál Tulsa King se Sylvesterem Stallonem – gangsterem, který po návratu z vězení zjistí, že svět není jako dřív a mafiánské praktiky staré školy teď fungují tak trochu jinak. Najdeš tady také Halo podle videoherní předlohy nebo Souls. Zároveň se připravuje prequel Pomády Grease: Rise of the Pink Ladies nebo Rabbit Hole.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš slavné osobnosti podle fotek z dětství? KVÍZ: Poznáš slavné osobnosti podle fotek z dětství? 4. února 2023 11:00

Co se filmů týče, jednoznačně nejvíc sází SkyShowtime na Toma Cruise, respektive jeho největší hity. Podívat se tak budeš moci na Mission: Impossible, původní Top Gun a poprvé u nás na streamovací platformě také na Top Gun: Maverick. Pustit si můžeš i Jurassic World Dominion nebo Seveřana. A koncem února na SkyShowtime zavítá druhý díl Mimoňů.

Valentýnka pro Evropu

Obsah i jeho distribuci podle slov CEO SkyShowtime Montyho Sarhana platforma plně přizpůsobila evropskému trhu. Na tiskové konferenci ve Varšavě se nechal slyšet, že právě dvacet evropských zemí jsou absolutním středem pozornosti společnosti. I kvůli tomu plánují točit originální snímky dle lokálních scénářů. V České republice prozatím přebírají Vítěze Jana Hřebejka, původně natočeného pro HBO, z polské tvorby na platformu zavítá Varšavanka.

Tisková konference SkyShowtime ve Varšavě. Na fotce zleva Monty Sarhan, Jon Farrar a Gábor Harsányi, regionální manažer pro střední a východní Evropu
Tisková konference SkyShowtime ve Varšavě. Na fotce zleva Monty Sarhan, Jon Farrar a Gábor Harsányi, regionální manažer pro střední a východní Evropu Zdroj: REFRESHER/Radim Šlechta

„Nejlepší valentýnka, kterou jsme pro Evropu mohli vymyslet, no ne?“ žertoval s novináři Monty Sarhan na konferenci. Podle něj se platforma snaží převážně o skvělý storytelling, a to po vzoru dvou nejstarších hollywoodských studií Universal a Paramount. Programový ředitel Jon Farrar má tak za úkol hledat místní talenty a postupně připravovat větší množství originálního obsahu lokálních středoevropských tvůrců a tvůrkyň.

Doporučeno
Velká svalová lež: Jak filmy způsobují mužům poruchy příjmu potravy Velká svalová lež: Jak filmy způsobují mužům poruchy příjmu potravy 30. ledna 2023 8:30

Lokálnost podpoří i dostupnost děl v dabingu, nebo alespoň v originálním znění s titulky jazyka každé ze zahrnutých zemí. V Polsku místo dabingu budou filmy a seriály k dispozici s tradičním voiceoverem, kdy jeden člověk obvykle beze snahy o herecký výkon namlouvá všechny postavy.

SkyShowtime se jako „valentýnský dárek“ spouští 14. února a během spuštění si jej budeš moci předplatit za půlku „do konce života“. V českých reáliích to znamená 89 Kč měsíčně místo plné ceny 179 Kč.

Domů
Sdílet
Diskuse