Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Sazka.
21. února 2023 10:00
Čas čtení 3:27
Sponzorovaný obsah

5 destinací, které musíš za život navštívit a nepotkáš tam davy turistů

5 destinací, které musíš za život navštívit a nepotkáš tam davy turistů
Zdroj: Unsplash/Valeria andersson
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ DOVOLENÁ
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Zažij Středozem tak, jak ji znáš z Pána prstenů.

Maledivy, Dubaj nebo Bali. Tyto destinace byly ještě před pár lety celkem neznámé. Dnes už tam ale potkáš zástupy turistů a na ulicích můžeš zaslechnout češtinu, podobně jako třeba v Chorvatsku. Fotky na Instagramu sice mohou působit dojmem, že si jejich autoři užívali pláž jen pro sebe, ale realita bývá odlišná. Na cool fotku si musíš vystát frontu, a ještě strávit spoustu času retušováním davů lidí.

Naštěstí pořád existují místa, kde si užiješ exotiku i překrásné horské scenérie bez společnosti dalších stovek cestovatelů. A nemusíš kvůli tomu až do důchodu šetřit na letenky na Bora Bora, kde sice nejsou davy turistů, ale dovolená tam stojí statisíce. 

Tady jsou tipy na destinace, které jsou cenově dostupnější než luxusní ostrovy, ale odvezeš si odtud nezapomenutelné zážitky. Díky loterii Extra Renta od Sazky se tam navíc můžeš podívat už brzy. Za sázku 25 za sloupeček máš šanci vyhrát měsíční rentu v hodnotě 100 tisíc korun na 20 let a procestovat celý svět. Inspiruj se, kam vyrazit na cestu, která se ti zapíše do paměti a vylepší tvůj instagramový feed.

vsadit si extra rentu
sazka, renta, loterie
Zdroj: Sazka

Tanzanie: Krajina Lvího krále

Představ si, že popíjíš drink na lehátku v luxusním rezortu a přitom máš výhled na divočinu, kde právě ve stínu odpočívá majestátní lev. Tak přesně tohle ti dokáže nabídnout Tanzanie.

V Tanzanii je největší koncentrace divokých zvířat na celém africkém kontinentu, takže není lepší místo, kam se vydat, když si chceš udělat autentické vzpomínky na Afriku. Scenérie, které znáš z dokumentárních filmů o divočině, se ti v exotické zemi doslova zhmotní před očima. Vidět žirafy, jak se pasou ve stínu hory Kilimandžáro, bude jistě patřit k tvým nejkrásnějším vzpomínkám. A pokud si chceš užít také trochu těch drinků u bazénu a Instagram friendly pláží, zastav se na ostrově Zanzibar.

safari, krmení žiraf, afrika
Zdroj: Pexels/Git Stephen Gitau

Nový Zéland: Opravdová Středozem

Tvůrci sérií Hobit a Pán prstenů si Nový Zéland pro natáčení nevybrali náhodou. Pohostinný ostrov totiž servíruje nedotčenou přírodu přesně tak, jak ji znáš z filmových záběrů. Atmosférou fantazijního světa oplývá především region Waikato, kde se nachází areál Hobbiton. K tomu, aby tě uchvátil výlet do pohádkové hobití vesničky, ani nemusíš být skalním fanouškem J. R. R. Tolkiena. Kouzelné místo tě přenese do dob, kdy se Bilbo Pytlík musel vydat na dlouhou cestu, aby zachránil Středozem. Přímo v Hobbitonu musíš s dalšími turisty počítat, ale návštěva za to rozhodně stojí a samotu si můžeš dopřát při dalším objevování ostrova. Za prozkoumání totiž stojí úplně celý.

Díky rozmanitému klimatu můžeš odpočívat na plážích a o kousek dál zdolávat štíty hor. V neposlední řadě si Nový Zéland oblíbí milovníci vína, kteří ocení pětidenní New Zealand Wine Trail s ochutnávkou toho nejlepšího, co zdejší vinice nabízí. Vzhledem k bohatému vyžití a samozřejmě i dlouhé cestě se ti vyplatí déle šetřit a pak strávit na Novém Zélandu alespoň tři týdny. Nebo jestli už se nemůžeš dočkat, zkus štěstí v loterii Extra Renta. Třeba se tam podíváš už příští měsíc.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Hobbiton Movie Set (@hobbitontours)

Zermatt: Švýcarské Livigno

Když přemýšlíš, kde si dát v zimě skvělou lyžovačku a dobré Bombardino, jako první tě nejspíš napadne Livigno. Italské středisko má bezpochyby co nabídnout, od sjezdovek až po příležitosti k nákupům. V posledních letech se ale během sezóny stále více plní a stává se komerčním.

Jestli miluješ hory a chceš zkusit něco nového, vydej se do švýcarského městečka Zermatt. Do města nesmí auta, čímž si zachovalo malebnou atmosféru, díky které ještě s radostí necháš svůj vůz na odstavném parkovišti a dopravíš se dál místním vlakem. No, a to nejlepší, co nabízí, je samozřejmě výhled na majestátní horu Matterhorn.

zermatt, švýcarsko, hory, matterhorn
Zdroj: Unsplash/The 414 Company

Lombok: Bali bez turistů

Indonésie je v posledních letech jedním z nejoblíbenějších turistických cílů. A vzhledem k tomu, kolik muziky a exotiky nabízí za poměrně málo peněz, se není čemu divit. Většina lidí se vydává na Bali, případně další velké ostrovy, jako je Jáva nebo Jakarta. Své nejkrásnější poklady ale Indonésie skrývá na méně známých ostrůvcích. 

Jedním z nich je Lombok. Stejně jako na Bali najdeš na Lomboku krásné pláže, kouzelné vodopády a nedotčenou přírodu, ale s tím rozdílem, že se jimi můžeš kochat téměř o samotě. Zároveň je na ostrově dostatek hipsterských kavárniček, restaurací s evropským jídlem i barů a klubů, kam si můžeš zajít večer na drink. Lombok má vlastní letiště, většina turistů však létá do Denpasaru na Bali a na ostrov se dopraví lodí. Ti, kteří zvolí pouze leteckou cestu, se totiž připraví o zážitek vidět Indonésii z hladiny oceánu.

lombok, indonésie, rinjani
Zdroj: Pixabay/workingzen

Lofoty: Výlet na konec světa

Pokud tě láká spatřit místo, které se podobá konci světa, navštiv Lofoty. Souostroví, které se nachází na severu Norska, tě učaruje především svou krajinou. Lofoty jsou ideálním místem pro všechny, již touží opustit digitální svět a shon všedních dnů. Při prvním pohledu na hory vystupující z průzračného moře, které ostře kontrastují s malebnými červenými domečky, zapomeneš na všechny starosti.

Jediní, koho výlet na norské ostrovy nejspíš nepotěší, jsou milovníci tepla. Slunečné počasí je tam jen v letních měsících a ani tehdy nečekej tropy. Navíc když si chceš ostrovy užít bez turistů, je ideální vyrazit na podzim. Takže nezapomeň přibalit pláštěnku a teplou bundu. Díky Extra Rentě od Sazky se ti možná podaří destinaci snů navštívit ještě letos, tak měj kufr připravený!

lofoty, norsko, lofotské ostrovy
Zdroj: Pexels/Tobias Bjørkli
HRAJ S ROZUMEM.
Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! 18+
Domů
Sdílet
Diskuse