Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
18. února 2023 v 8:59
Čas čtení 1:30

Andrew Tate se chce bránit. Vyhrožuje žalobou ženě, která jej obvinila ze znásilnění

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Andrew Tate se chce bránit. Vyhrožuje žalobou ženě, která jej obvinila ze znásilnění
Zdroj: TASR/AP

Kontroverzní influencer a bývalý kickboxer má údajně v úmyslu využít právní cestu k tomu, aby žaloval minimálně jednu ženu, která jej obvinila ze znásilnění a obchodování s lidmi.

Andrew Tate se chce právně bránit minimálně proti jedné ženě, která jej a jeho bratra obvinila ze znásilnění a obchodování s lidmi, uvedla britská stanice BBC. Právní zástupci ženy měli již v prosinci obdržet takzvaný příkaz k zastavení a upuštění od protiprávního jednání (v angl. cease-and-desist order, pozn. red.) od společnosti zastupující zadržené bratry. Pokud by se tak nestalo a žena nestáhla svá obvinění, chtějí ji žalovat o 300 milionů dolarů (6,647 miliardy korun).

2. února 2023 v 10:13 Čas čtení 0:46 Andrew Tate zůstává ve vazbě. Odvolání mu neprošlo Andrew Tate zůstává ve vazbě. Odvolání mu neprošlo

O případu Tatea, jenž své názory dával jasně najevo na sociálních sítích, jsme informovali od začátku. V Rumunsku byl společně se svým bratrem zatčen těsně před koncem minulého roku, a to pro podezření z obchodování s lidmi, znásilnění a vytvoření organizované zločinecké skupiny. Stalo se tak několik hodin poté, co odpověděl na trefný tweet ekologické aktivistky Grety Thunberg.

Zákonu nicméně utíkali od března roku 2022. Jeden z bratrů měl tehdy znásilnit ženu. Andrew i Tristan měli své oběti lákat pomocí falešných slibů, díky nimž ženy „namotávali“ do milostných vztahů.

Bratři Tateovi byli vzati do rumunské vazby na 30 dní. Následné odvolání na začátku února jim však neprošlo a ve vězení zůstanou minimálně do 27. února. Soudce to vysvětlil slovy, že jsou obžalovaní schopni psychicky vyvíjet nátlak a vytvářet si kontrolu nad oběťmi, nicméně policie proti bratrům zatím nevznesla žádné obvinění.

Tateové se chtějí právně bránit

Nyní se zdá, že chtějí využít právní páky k tomu, aby se dostali z rumunského vězení. Dle jejich právnického týmu se chtějí bránit žalobou za pomluvu, a to minimálně u jedné ženy, která proti nim vznesla obvinění. Tato žena má být údajně klíčovou svědkyní v případu. Proto Benjamin Bull, zástupce Národního centra pro sexuální vykořisťování, uvedl, že se jedná o cílené zastrašování. 

Právní zástupci obou bratrů v čele s Tinou Glandian, která již v minulosti zastupovala například zpěváka Chrise Browna a bývalého boxera Mikea Tysona, navíc uvedli, že sami bratři minulý duben podali trestní oznámení na dvě ženy včetně svědkyně, která v prosinci obdržela příkaz k zastavení a upuštění od protiprávního jednání v reakci na obvinění, že ji bratři Tateové zadržují proti její vůli.

3. května 2024 v 14:00 Čas čtení 4:05 Zůstala bych raději uvězněná v lese s medvědem, nebo s mužem? Většina žen má jasno, s medvědem Zůstala bych raději uvězněná v lese s medvědem, nebo s mužem? Většina žen má jasno, s medvědem

„Neexistoval tehdy žádný důkaz, a proto tehdy nebyli zatčeni,“ uvedla Glandian. „Mají proto plné právo se vymezit proti tomu, že proti nim byla uskutečněna razie a zabaven jejich majetek,“ dodala. Nicméně ani zde nepřišlo žádné rozuzlení.

Domů
Sdílet
Diskuse