Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti McDonald's.
10. května 2023 12:00
Čas čtení 1:40
Sponzorovaný obsah

7 zajímavostí, které o McDonald's možná nevíš. Nugetky mají názvy a existuje Hamburger univerzita

7 zajímavostí, které o McDonald's možná nevíš. Nugetky mají názvy a existuje Hamburger univerzita
Zdroj: Pexels/Alexandro David
GASTRO MCDONALD’S
Uložit Uložené

Máš tušení o tom, že existuje McFalafel nebo MCSpaghetti?

Víš, že nugetky mají různé tvary i názvy nebo jaký produkt je v McDonald's nejprodávanější? Oblíbená restaurace s rychlým občerstvením, známá zlatými oblouky, se pojí s mnoha různými zajímavostmi. Od neobvyklých jídel v menu napříč světem až po lavičky z vyřazených táců.

Nejprodávanějším produktem není Big Mac, ale hranolky

Ty jsou stabilní součástí menu již od samotného začátku světoznámé sítě restaurací s rychlým občerstvením. Big Mac má druhé místo, na třetím je Snack Wrap a na čtvrtém Happy Meal.

mc donald's hranolky fasfood
Zdroj: Pexels/Darya Sannikova

Existují McSpaghetti, mangové McFlurry i McFalafel

V různých koutech světa můžeš v menu narazit na jídla, která jsou přizpůsobená národní kuchyni. Například Itálie má panzerotti, plněné pečivo s mozzarellou a rajčaty. V egyptském mekáči si můžeš dát McFalafel, na Filipínách zase McSpaghetti. Existuje také McFlurry s příchutí manga, nebo dokonce Toblerone. V České republice máme lučinu ve snídaňových bagelech nebo lívance s pribináčkem.

Víš, že nugetky mají různé velikosti?

Ve chvíli, kdy se snažíš zahnat hlad, zřejmě nesleduješ, že kuřecí nugetky mají různé tvary a nejsou jen tak náhodné. Interně je nazývají kost (nebo motýlek), zvonek, kozačka a míč. Důvodem čtyř různých tvarů je zajištění jednotné doby vaření kvůli bezpečnosti potravin.

mc donald's hamburger hranolky fastfood
Zdroj: Pexels/ready made

McDonald's má svoji vlastní Hamburger univerzitu

Zdá se to neuvěřitelné, ale opravdu existuje. Vzdělávají se zde budoucí manažeři a vlastníci provozů. Neučí se, jak připravovat hamburger, ale jak vést a provozovat restaurace, poskytovat zákazníkům kvalitní služby, a seznamují se se všemi důležitými procedurami. Kampusy této univerzity jsou téměř po celém světě a ročně zde vystuduje kolem 5000 studentů.

V Česku si posedíš na lavičkách vyrobených ze starých táců

McDonald's je dobře známý svými kreativními kampaněmi, ale také snahou o udržitelnost. Důkazem je výměna plastových brček za papírová, náhrada plastových příborů, ale také různé projekty, jako například výstavba hmyzích hotelů.

Minulý rok přišel s nápadem zpracovat staré plastové tácy tak, že z nich vznikly lavičky. Na výrobu jedné lavičky bylo použito přibližně 100 táců vážících dohromady cca 50 kilogramů a její finální váha je zhruba 95 kilogramů. Následně jí ilustrátorka Eliška Podzimková vtiskla originální design, takže lavičky teď zkrášlují okolí před restauracemi McDonald's.

mc donalds, lavičky
Zdroj: McDonald's

Je největším distributorem hraček

Zábavné, že? Předběhl Mattel i Hasbro. Je to díky oblíbeným Happy Meals, jejichž součástí je hračka. Prodá se jich až 5000 za minutu, což představuje přibližně 1,5 miliardy prodaných hraček za rok.

Denně obslouží kolem 69 milionů zákazníků po celém světě

To jednoznačně vypovídá o oblíbenosti McDonald's. Přestože je v některých zemích zakázaný, působí ve 118 státech. Denně se prodá kolem 4 milionů kilogramů hranolek a každou vteřinu se prodá přibližně 75 burgerů.

Domů
Sdílet
Diskuse