Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2023 10:15
Čas čtení 1:06
Martin Mičuda

BMW X5 M a X6 M se dočkala modernizace, mají výkon až 625 koní!

BMW X5 M a X6 M se dočkala modernizace, mají výkon až 625 koní!
Zdroj: BMW
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BMW
Uložit Uložené

I když se na papíře výkon spalovacího motoru nezvýšil, celkový výkon je přece jen o něco vyšší.

BMW začátkem měsíce zmodernizovalo modely X5 a X6 a nyní podobně změnilo i verze X5 M a X6 M. Kromě nových, značně užších světel, která jsme znali z běžných provedení, se verze M pyšní novým hranatějším nárazníkem s černými plochami navazujícími přímo na pozměněné ledvinky. Ty totiž dostaly pro změnu horizontálně orientované lamely.

Doporučeno
Peugeot 508 prošel faceliftem, který mu přidává na atraktivitě. Bonusem je 360koňová verze Peugeot 508 prošel faceliftem, který mu přidává na atraktivitě. Bonusem je 360koňová verze 24. února 2023 15:00

Vzhledem k tomu, že po faceliftu budou novinky k dispozici výhradně v silnějších verzích Competition, jsou všechny exteriérové ​​doplňky a detaily v černé barvě. Volitelné jsou karbonové elementy. Zadní nárazník i tvar koncovek výfuku zůstávají nezměněny, jedinou odlišností je tak jiná grafika koncových světel, a i to jen u X5 M. Auto stojí standardně na 21" discích, v nabídce je ale i 22" obutí.

BMW, X5 M, X6 M,
Zdroj: BMW

X5 M a X6 M mají také novou palubní desku, předchozí oddělené obrazovky nahradil jeden klenutý panel, který sdružuje 12,3" digitální budíky a 14,9" displej infotainmentu. Na rozdíl od běžných motorizací zde však nadále na středovém tunelu zůstává velká páka převodovky. M modely mají i nadále osmistupňovou automatickou převodovku M Steptronic.

Doporučeno
Z nového X6 M Competition nám spadla čelist. 625koňové BMW popírá fyzikální zákony Z nového X6 M Competition nám spadla čelist. 625koňové BMW popírá fyzikální zákony 10. dubna 2021 9:30

Motor se také nemění, jde o 4,4litrový dvakrát přeplňovaný osmiválec, který disponuje výkonem 460 kW/625 koní a 750 Nm. Auto má pohon 4 × 4, díky M xDrive lze přitom upřednostňovat zadní pohon – řidič má na výběr režimy 4WD a 4WD Sport, úplné odstavení předního pohonu (2WD) však velká SUV nenabízejí. Obě novinky dokáží akcelerovat na stovku za 3,9 vteřiny, maximální rychlost je přitom 290 km/h.

Přestože se papírový výkon spalovacího motoru nezvýšil, celkový výkon je nově přece jen o něco vyšší. Může za to mild-hybridní technologie – 48V systém s integrovaným elektromotorem umí doručit extra výkon 9 kW a až 200 Nm, což posádka ocení zejména při pružném zrychlení.

BMW, X5 M, X6 M,BMW, X5 M, X6 M,BMW, X5 M, X6 M,BMW, X5 M, X6 M,
Zobrazit galerii
(16)
Domů
Sdílet
Diskuse