Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. února 2023 18:00
Čas čtení 2:29
Dominik Vetrák

7. část The Last of Us: Naděje je to, co tě v tomto světě zabije

7. část The Last of Us: Naděje je to, co tě v tomto světě zabije
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY THE LAST OF US
Uložit Uložené

Nejnovější epizoda seriálu The Last of Us připomněla, jak depresivní je postapokalyptický svět The Last of Us.

Sedmá část The Last of Us zobrazila snahu Ellie pomoci Joelovi, který je zatím naživu poté, co ho zranil neznámý muž v předešlé části. Joel však posílá Ellie pryč za Tommym, aby se co nejrychleji dostala do bezpečí. Ellie zaváhá, ale v tom momentě si vzpomene na svou nejlepší kamarádku Riley a na to, co s ní prožila. To ji donutí Joela neopustit a učinit vše pro to, aby přežil.

Doporučeno
The Last Of Us: Bella Ramsey a Storm Reid promluvily o společné epizodě a homofobních reakcích The Last Of Us: Bella Ramsey a Storm Reid promluvily o společné epizodě a homofobních reakcích 27. února 2023 12:18

Většinu epizody tak tvoří flashbacky na osudnou noc, kdy Ellie pokousal infikovaný. V té době byla s nejlepší kamarádkou Riley, která ji vytáhla ven, aby zažila nejkrásnější noc ve svém životě.

Poté, co Riley odešla z vojenské akademie organizace FEDRA, se přidala ke skupině Fireflies, kterou vede Marlene. Poslední dny přespávala v nákupním centru, do kterého FEDRA nevědomky zavedla elektřinu a celé centrum následně ožilo hudbou, eskalátory a různými světly.

The Last of Us
Zdroj: HBO

Společně s Ellie zde tráví úsměvné a krásné chvíle, kdy poznávají svět před apokalypsou, fotí se v budce, hrají Mortal Kombat II, jezdí na kolotoči a popíjejí přitom alkohol, který našly. Napříč celou epizodou si diváci mohou všimnout okatých i méně nápadných situací, ve kterých buď Ellie, nebo Riley projevují té druhé náklonnost.

Dívky se zkoušejí a hledají si k sobě cestu, ale je to pro ně náročné, protože se své sexuality bojí a nevědí, jak se k sobě mají chovat a co dělat se svými pocity. Potvrdili to tvůrci seriálu v oficiálním podcastu. Těsně před vyvrcholením noci nastane konflikt, když Ellie najde bomby, které Riley hlídá a v budoucnu zřejmě i použije proti organizaci FEDRA.

Doporučeno
Přehledně: Těchto filmů a seriálů se kvůli stávce v Hollywoodu jen tak nedočkáš Přehledně: Těchto filmů a seriálů se kvůli stávce v Hollywoodu jen tak nedočkáš 25. července 2023 12:30

Ellie to naštve a rozhodne se odejít, ale vrátí se, protože nechce, aby poslední chvíle s Riley vypadaly takto. Riley jí totiž oznámila, že ji Fireflies posílají daleko pryč od Bostonu a s Ellie se už zřejmě nikdy neuvidí. Dívky se udobří a Ellie ji po krátkém tanci požádá, aby nikam nechodila. Riley vůbec neváhá a rozhodne se zůstat s Ellie, která ji ihned políbí.

The Last of Us
Zdroj: HBO

Dívky si uvědomí, že k sobě měly podobné pocity již velmi dlouho a na okamžik zažívají obrovské štěstí a úlevu. Jak to však už v tomto světě chodí, za své štěstí dostanou trest.

V útrobách nákupního centra se probudil infikovaný, kterého probudily právě zvuky radosti a smích dívek. Napadne je a obě je pokouše. Následují emotivní scény se skvělými dialogy a hereckými výkony a další tragický příběh ve světě The Last of Us. Seriál ani hra, podle které ho natočili, to přímo neukázaly, ale Riley později zemře.

Ellie je však imunní a do smrti bude vzpomínat na svou první lásku, která ji naučila, že za lidi, které miluje, se vyplatí bojovat až do samotného konce, i když se zdá, že je všechno ztraceno. Přesně to dělá s Joelem, kterému dává šanci na přežití.

The Last of Us
Zdroj: HBO

Sedmá část byla skvěle zrežírovaná a ještě lépe zahraná. Bella Ramsey už vícekrát dokázala, jak nesmírně je talentovaná. Zobrazuje charakterové rysy a emotivní projevy Ellie víc, než to dělala Ashley Johnson, která tuto postavu hrála ve hrách.

Doporučeno
10 věcí, které nesnášíme na videohrách: nudné a nepřehledné open-worldy, miniaturní titulky či nepřeskočitelné cutscény 10 věcí, které nesnášíme na videohrách: nudné a nepřehledné open-worldy, miniaturní titulky či nepřeskočitelné cutscény 7. dubna 2023 15:00

Může za to i fakt, že seriál dává své Ellie více prostoru a tvůrci budují její osobnost tak, aby její chování v pokračování příběhu působilo přirozeněji. Tvůrci seriálu vědí, kam se bude příběh ubírat a jak se Ellie změní, což tvůrci her při výrobě první části nevěděli.

Velkou pochvalu si zaslouží i skauti lokací na natáčení a tvůrci celkového placu. Nákupní centrum vypadá nádherně a na seriálu je vidět, proč stál víc než 100 milionů dolarů. Štáb se postaral o dokonalý postapokalyptický vizuál se spoustou detailů a zestárlých věcí. Tvůrcům se kromě toho opět podařilo ukázat, jak nebezpeční jsou infikovaní a že stačí jeden z nich k tomu, aby zcela zmařil několik lidských životů.

Jak bude příběh pokračovat, bude jasné za týden, kdy se Ellie setká s Davidem a jeho nebezpečnou skupinou lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse