Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. března 2023 15:35
Čas čtení 2:40
Tereza Šnajdrová

5 nejlepších akcí v Praze: Vyraz na koncert You Me At Six nebo queer show od PiNKBUSu

5 nejlepších akcí v Praze: Vyraz na koncert You Me At Six nebo queer show od PiNKBUSu
Zdroj: REFRESHER/David Marcin
HUDBA ČESKO HUDBA KONCERTY KULTURNÍ AKCE PRAHA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Tento týden je plný skvělých akcí, tak neseď doma a vyraz za kulturou.

Pondělí je tu a s ním i náš tradiční přehled těch nejlepších kulturních akcí, které se tento týden uskuteční v Praze. Vyraz na koncert britských rockerů You Me At Six, kteří vystoupí v klubu Roxy spolu s The Hunna, Palác Akropolis přivítá německou zpěvačku s nigerijskými kořeny Nneku a na své si přijdou i fanoušci českého rapu, které potěší koncert Schyza. Do kin tento týden zamíří nový snímek More Miko a Palác Akropolis ožije díky drag/queer show od PiNKBUSu.

Doporučeno
Kdo je Fred Again..? Nepo baby, které ovládlo hudební průmysl i sociální sítě Kdo je Fred Again..? Nepo baby, které ovládlo hudební průmysl i sociální sítě 4. března 2023 6:00

You Me At Six, 6. března v Roxy

Britská rocková kapela You Me At Six je tuzemským fanouškům*fanynkám velmi dobře známá. V posledních šesti letech jsme ji mohli dvakrát vidět na festivalu Rock for People a nyní ji čeká i headline show v Praze. Na té You Me At Six zahrají své nejznámější hity jako Take on the World, Underdog nebo Bite My Tongue, ale také novinky z alba Truth Decay.
 
Kapela vyjíždí na turné právě k tomuto novému albu a jako doprovod si s sebou bere své britské kolegy The Hunna. Ti se českým fanouškům*fanynkám předvedli v roce 2019 v pražském Café V Lese, a kdo na tomto koncertě byl, jistě ví, že to The Hunna umí rozjet a je na co se těšit!
 
Pondělní koncert v klubu Roxy začíná v 18:30 hodin a vstupenky koupíš za 686 korun.

More Miko, 6. března v kině Lucerna

Do kin míří nový film režiséra Robina Kvapila, který nese název More Miko. Jedná se o časosběrný dokument mapující uprchlickou krizi skrze postavu Jaroslava Mika, řidiče kamionu, Roma, aktivistu, otce, manžela a člověka, který se nebojí pomáhat. More Miko tě vrátí do doby před šesti lety, kdy česká vláda odmítala přijmout syrské děti z řeckých utečeneckých táborů a právě Miko byl tím, kdo se jim snažil pomoci.
 
„Někdy v roce 2017 jsem narazil na video o použití chemických zbraní v Sýrii. Záběry dětí, které po tomto útoku umíraly, byly hrozivé a já je několik dní nemohl dostat z hlavy. V Česku tou dobou probíhala hysterie z migrantů, kterou někteří amorální politici podněcovali, a mně to přišlo celé neskutečné,“ uvedl v tiskové zprávě hlavní hrdina snímku Jaroslav Miko.
 
Na film More Miko můžeš zajít třeba dnes. Od 20:00 hodin se promítá v kině Lucerna a lístek na něj stojí 149 korun.

Pinkbus: Gay Oscars, 10. března v Paláci Akropolis

Refresher minulé léto vyrazil na queer festival od PiNKBUSu, na který ještě dnes s úsměvem vzpomíná. PiNKBUS je platforma pro mladé queer umělce*umělkyně a nyní míří do Paláce Akropolis s novou show nesoucí název Gay Oscars.

Doporučeno
Navštívili jsme pražský queer festival PiNKBUS. Večer se nesl ve znamení humoru, nahoty i překvapivých shows (Reportáž) Navštívili jsme pražský queer festival PiNKBUS. Večer se nesl ve znamení humoru, nahoty i překvapivých shows (Reportáž) 17. července 2022 13:15

Zapomeň na limuzíny, drahé šaty a dechberoucí proslovy. Těšit se naopak můžeš na zábavnou akci, v rámci které budou vyhlášeny tituly jako attention whore roku, daddy roku nebo třeba umělec*umělkyně roku. „PiNKBUS navíc slaví třetí výročí, což je vzhledem k životnímu stylu pinkbusového členstva už velmi úctyhodné číslo,“ smějí se pořadatelé*pořadatelky.
 
Rozdávání queer Oscarů začíná v 19:30 hodin a vstupenky koupíš za 450 až 650 korun.  

PiNKBUS
Zdroj: se souhlasem PiNKBUSu

Schyzo, 10. března ve Storm Clubu

V pražském Storm Clubu vystoupí v pátek 10. března český rapper Schyzo. Mladý Pražák vydal v roce 2018 desku Delirium, s níž pak vyrazil na úspěšné turné a vyprodal většinu klubů po Česku. Tím se dostal do povědomí více fanoušků*fanynek a na úspěch z oné tour se nyní pokusí navázat.
 
Schyzo v klubu Storm zahraje své největší bangery, ale také novinky z alba V. PATRO, které vyšlo v srpnu minulého roku. Brány klubu se návštěvníkům*návštěvnicím otevřou ve 21:00 hodin a vstupenky seženeš za 240 korun.


Nneka, 12. března v Paláci Akropolis

Nabitý týden pak v neděli v Paláci Akropolis uzavře zpěvačka Nneka, která se narodila v Nigérii, ale nyní žije v Německu. Její hudba je rozmanitá, slyšet v ní můžeš vliv Boba Marleyho, Fely Kutiho nebo R&B zpěvačky Erykah Bady.
 
Nneka vydala k dnešnímu dni pět alb, přičemž to nejnovější Love Supreme bodovalo jak u fanoušků*fanynek, tak u hudebních kritiků*kritiček. Přijď v neděli 12. března do Paláce Akropolis a užij si koncert, na který jen tak nezapomeneš. Show začíná v 19:30 hodin a vstupenky koupíš za 590 korun.

Anketa:
Na které akci se potkáme?
You Me At Six
More Miko
PiNKBUS
Schyzo
Nneka
You Me At Six
29 %
More Miko
14 %
PiNKBUS
14 %
Schyzo
43 %
Nneka
0 %
Domů
Sdílet
Diskuse