Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2023 11:00
Čas čtení 7:49
Kuni Nguyenová

Kam vycestovat na státní svátky? Našli jsme pro tebe 10 nejlevnějších jarních letů

Kam vycestovat na státní svátky? Našli jsme pro tebe 10 nejlevnějších jarních letů
Zdroj: Getty Images/Ivan Čoric
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ DOPRAVA EKONOMIKA TIPY NA LETENKY
Uložit Uložené

Státní svátky letos vychází převážně na všední dny, výjimkou není ani jaro. Mrkni se, kam vycestovat, aniž by sis musel*a brát dovolenou nebo zameškat školu.

Sbalit pár věcí, zarezervovat letenku a vycestovat. Výlety po Evropě tě obohatí o zážitky a zároveň tě nemusí stát mnoho peněz. Jaro je ve znamení několika významných státních svátků a dobrou zprávou je, že si díky tomu můžeš naplánovat výlet na jeden z prodloužených víkendů.

Doporučeno
Cestování nočním vlakem: Jízdenka do Říma tě vyjde od 1000 korun. Podívej se na top tipy, jak se pohodlně vozit Cestování nočním vlakem: Jízdenka do Říma tě vyjde od 1000 korun. Podívej se na top tipy, jak se pohodlně vozit 1. března 2023 6:00

Brouzdali jsme po vyhledávačích letenek a našli jsme 10 levných letenek do evropských destinací. Ať už chceš zažít skandinávské dobrodružství, objevovat významné historické památky, toulat se po malebných uličkách, nebo se zkrátka zastavit od každodenní rutiny a jen odpočívat u moře, v našem přehledu si určitě najdeš své. Tak hurá na cesty!

Než se vrhneme na konkrétní tipy, tak zpozorni:

Letenky jsme vyhledávali skrze standardní vyhledávače typu Letenky Google, Kiwi nebo Skyscanner. Nicméně doporučujeme je kupovat přímo u konkrétního dopravce. A to kvůli ceně, neboť si vyhledávače většinou berou určité provize za poskytování svých služeb i při odbavení na letišti.

Levné cestování nabízejí většinou nízkonákladové letecké společnosti. Předem ale počítej s některými omezeními, neboť si často účtují dodatečné poplatky za velká zavazadla či pojištění. Proto vždy nejprve navštiv webovou stránku letecké společnosti a přečti si její podmínky.

Uvedené ceny letenek byly k dispozici ke 14. březnu, přehled ale slouží spíše pro lepší orientaci. Je třeba počítat s tím, že se jejich cena může měnit a časem budou dražší. Pokud tedy chceš opravdu levně cestovat, s kupováním letenek dlouho neotálej.
Birmingham
Zdroj: Pexels.com

Birmingham (Velká Británie) 

Místo odletu: Praha

Termín: od 7. dubna do 10. dubna 2023

Cena: 4823 korun

Letecká společnost: Eurowings, Jet2

Pokud si nepotrpíš na tradiční oslavy Velikonoc nebo zkrátka toužíš po chvilkovém oddychu od povinností v práci nebo ve škole, máme pro tebe skvělý tip. Stačí na Velký pátek po obědě naskočit do letadla a za dvě hodiny už můžeš být „v srdci“ Velké Británie – v Birminghamu. I po brexitu se zde mimochodem dá stále cestovat na pouhý občanský průkaz. Zpátky do Prahy přiletíš v pondělí večer ve 20:30. Na jedno z nejnavštěvovanějších anglických měst, kde zažiješ živou kulturní scénu, skvělé obchody a dobré jídlo, tak budeš mít celé čtyři dny. 

Doporučeno
Nejméně navštěvované země světa možná za chvíli zmizí z map. Podívej se, kam se už možná nepodíváš Nejméně navštěvované země světa možná za chvíli zmizí z map. Podívej se, kam se už možná nepodíváš 10. ledna 2023 6:00

Birmingham je městem kulturního dění, za návštěvu proto rozhodně stojí galerie a muzea umění. Nenech si ujít například Baber Institute of Fine Arts, Birmingham Museum and Art Gallery, IKON Gallery a další. Pokud se chceš dozvědět něco o historii průmyslového Birminghamu, muzeum Sarehole Mill tě určitě nezklame. Večer pak zamiř do kina, divadla nebo operu, a pokud se rád*a bavíš a tancuješ, vybereš si ze zdejších hospod, klubů a barů.

Domů
Sdílet
Diskuse