Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Obsah vznikl ve spolupráci se společností Footshop. Článek byl vytvořený redaktorem, ale jedná se o specifickou formu partnerství.
15. března 2023 12:00
Čas čtení 4:53
Richard Balog

Tenisky New Balance si zamiluješ na první pohled. Vyber si model podle svých preferencí

Tenisky New Balance si zamiluješ na první pohled. Vyber si model podle svých preferencí
Zdroj: New Balance
MÓDA FOOTSHOP TENISKY
Uložit Uložené

Vyzkoušej retro siluety od jedné z nejkultovnějších značek tenisek, které mají čestné místo u většiny sběratelů.

Není žádným tajemstvím, že značky Adidas a Nike již několik let vládnou modernímu trhu s teniskami, ale New Balance se drží pevně ve hře díky výrobě výjimečných modelů, které jsou ceněny pro své pohodlí, kvalitu a originální design.

Za vznikem společnosti New Balance stojí irský přistěhovalec William J. Riley, jenž pracoval jako číšník a vyvinul klenbu pro lidi, kteří celý den pracovali na nohou, uvádí MR PORTER. Jako jeden z největších výrobců sportovních potřeb působí společnost více než sto let, během nichž posouvá vývoj tenisek a obléká několik z nejambicióznějších sportovců světa. V kategorii lifestylové obuvi značka udává v posledních sezónách trendy a limitované páry mají čestné místo u většiny sběratelů.

Pokud máš dilema, po které siluetě tenisek s ikonickým logem New Balance sáhnout, pozorně čti dál a možná ti pomůžeme s výběrem správného páru.

Kompletní nabídka v obchodě Footshop
V den publikování článku byla v obchodě Footshop akce do výše 25 % na vybrané produkty. Ceny jsou uvedeny před slevou.
Doporučeno
Sezóna barev a lehkých vrstev přichází. Poznej svůj nový jarní šatník Sezóna barev a lehkých vrstev přichází. Poznej svůj nový jarní šatník 8. března 2023 12:35

New Balance 530  2 699 Kč

New Balance 530 jsou retro běžecké tenisky, které původně vyšly již v devadesátých letech minulého století. Vedení společnosti je nově vrátilo na pulty obchodů v odlehčené verzi ze syntetických materiálů s technologií ENCAP pro odpružení a s odolnou gumovou podrážkou.
 

Mužská verze s označením MR530 je návratem k jedněm z klasických běžeckých bot značky New Balance. Silueta kombinuje každodenní styl s důrazem na trend Y2K s několika technickými vychytávkami včetně odpružení ABZORB®, které dodává vynikající pohodlí pod nohama. Dodej svému kroku šmrnc za skvělou cenu. 

New Balance 530
Zdroj: Footshop

New Balance 574 – 2 899 Kč

V úvodu výběru nechybí ani nejoblíbenější model tenisek značky New Balance, který milují lidé v různých věkových kategoriích. Nenápadná ikona s číselným označením 574 vznikla jako všestranná obuv, jež kombinuje hybridní silniční a trailový design postavený na širší podrážce, než mají úzké běžecké siluety.

Dnes je modelová řada 574 synonymem stylu značky New Balance a v nabídce online obchodu Footshop najdeš několik provedení, z nichž jsme vybrali tuto svěží novinku ve světlém barevném schématu s kontrastními linkami. Pokud hledáš výraznější verzi, zkontroluj tmavě zelenou variantu z kvalitního semiše.

New Balance 574
Zdroj: Footshop

New Balance CT302 – 2 999 Kč

Mezi nejatraktivnější novinky v nabídce amerického výrobce řadíme model CT302, který si získal naše srdce díky atraktivnímu minimalistickému vzhledu za příznivou cenu.

Tenisky jsou vyrobeny z velmi kvalitního přírodního semiše, textilie a kůže. Vysoké pohodlí během chození poskytuje mezipodešev s pěnovou vrstvou EVA. V nabídce obchodu Footshop jsou tyto nadčasové tenisky k dispozici v různých barevných schématech v mužských i ženských velikostech. Vybrali jsme bílo-červenou variantu.

Jediné, co musíš sledovat, je, ať ti na jejich čistý svršek nekápne tvůj flat white.

New Balance CT302
Zdroj: Footshop

New Balance 327  2 999 Kč

Lehké městské tenisky New Balance 327 skvěle padnou na každou nohu. Designéři v tomto případě našli inspiraci v klasických běžeckých modelech ze sedmdesátých let a udělali dobře.

Model 327 má drsnou podrážku, která je jako stvořená do terénu se složitějším povrchem. Hranatý tvar, rozšířená mezipodešev a úzká podrážka ti ukáží nový pohled na tradiční design, jelikož se jedná o upravenou verzi archivních modelů 320, 355 a Supercomp.

Obuj si tenisky New Balance 327 a vrať se zpět v čase do období, kdy hudebním žebříčkům kralovali David Bowie, Marvin Gaye či Stevie Wonder.

New Balance 327
Zdroj: Footshop

New Balance 610  3 599 Kč

Ať už soutěžíš s náročným terénem, nebo máš mimořádně náročný den v městském prostředí, model 610 je skvělou volbou. Vzhled těchto mužských tenisek vychází z turistické obuvi a přináší všestrannost a maximální pohodlí, které zajišťuje technologie ABZORB® – patentovaná precizní směs pěnového polstrování a kompresní struktury.

K dispozici je také kontrastní černo-béžová varianta za stejnou cenu.

New Balance 610
Zdroj: Footshop

New Balance 550  4 099 Kč

Nevzpomínáme si, který model tenisek měl za tak krátkou dobu tak velký dopad nejen na svět obuvi, ale na celý oděvní průmysl. Původně basketbalová silueta New Balance 550 je jedním z hlavních důvodů, proč americká společnost zažívá své nejúspěšnější období.

Designérský tým obnovil ikonu značky, aby vzdal hold profesionálním hráčům basketbalu i streetballu z osmdesátých let, kteří formovali současnou generaci hvězd. Svršek tenisek je vyroben z vysoce kvalitní kůže, zatímco masivní mezipodešev podporuje celou siluetu a zaručuje pohodlí.

Tenisky New Balance 550 patří mezi nejžádanější modely v posledních sezónách, po kterých se na pultech obchodů vždy jen zapráší. Doplníš svou sbírku o tuto atraktivní OG variantu v bílo-červeno-černém barevném schématu za přibližně čtyři tisíce korun? V nabídce obchodu Footshop najdeš také stejně atraktivní bílo-zeleno-černou verzi.

New Balance 550
Zdroj: Footshop

New Balance 1906  4 459 Kč

Legendární tenisky New Balance 1906 jsou zpátky v novém stylu. Tato klasická obuv dostala název podle roku vzniku společnosti New Balance a designově vychází z běžeckých siluet ze začátku tisíciletí.

Dekonstruovaný svršek z kombinace semiše a textilie je doplněn o podrážku N-ergy, která tlumí nárazy a zároveň je vybavena systémem Stability Web pro podporu klenby. Mezipodešev Acteva Lite a odpružení ABZORB® poskytují pohodlí a maximální stabilitu.

S modelem New Balance 1906 získáš stylovou běžeckou obuv, která funguje v kombinaci s džíny, šortkami i šaty. Cena odpovídá kvalitě tenisek.

New Balance 1906
Zdroj: Footshop

New Balance 9060  4 499 Kč

Modelová řada s číselným označením 9060 je novým vyjádřením vytříbeného stylu a designu značky New Balance, který je založen na neustálém vývoji. Tato svěží novinka reinterpretuje známé prvky, jež pocházejí z klasických modelů ze série 99X s futuristickou estetikou a vzhledem typickým pro trend Y2K.

Nadčasové černobílé provedení má příjemný jarní až letní vibe, čemuž nahrává síťovaná konstrukce, kterou doplňuje kožené překrytí s výrazným logem značky New Balance z obou stran. Atraktivní je také tmavomodrá varianta a verze s přívlastkem „Grey Matter“.

New Balance 9060
Zdroj: Footshop

 

New Balance 2002R Gore-Tex®  5 199 Kč

Tenisky New Balance 2002 vyšly poprvé v roce 2010 jako nástupce modelu s označením 2001, po kterém převzaly množství funkčních prvků. Designéři je následně obohatili o gelovou složku na patě, prodyšný svršek a sportovnější vzhled. Prvotní prodeje nenasvědčovaly tomu, co se s teniskami mělo stát v budoucnosti, jenže jak sílil trend chunky tenisek, poptávka po modelové řadě 2002 byla stále vyšší.

K číslu 2002 přibylo písmeno „R“, jež definitivně potvrdilo přechod z kategorie performance do lifestylu, ve kterém tenisky vynikají zejména díky pohodlí a příjemným materiálům. Za současnou podobou tenisek New Balance 2002R stojí kreativní ředitel japonské divize společnosti Tetsuya Shono, jenž předefinoval americkou streetwear estetiku do trendu, který aktuálně vládne chodníkům.

Získej vlastní žezlo a obuj si tyto krásky zahalené do vrstvy materiálu Gore-Tex® v tmavě modrém barevném provedení. Nezapomeň ani na šedou verzi.

New Balance 2002R
Zdroj: Footshop

New Balance 990v5  5 999 Kč

Nejlepší tenisky roku 2022, nejvíce cool chunky silueta a nejpohodlnější běžecký model –⁠ to je jen část z přívlastků, kterými komunita sběratelů tenisek a široká veřejnost označuje tenisky New Balance 990v5.

Vysoké číselné označení modelů New Balance symbolizuje technologickou vyspělost tenisek pro co největší podporu při fyzickém výkonu. Komfort a estetika řady 990 ale zapříčinily, že původně běžecký model se v posledních letech ujal hlavně v městském prostředí. Není to však jen o jedné siluetě, New Balance 990 si pořídíš v původním provedení V1, ale také v upravených formách s označením V2, V3 až V6.

V New Balance 990v5 najdeš unisex volbu určenou pro všechny, kteří hledají klasický pár tenisek pro každodenní nošení, jenž bude odlišný od obuvi většiny –⁠ ovšem jen do chvíle, než většina zjistí, že lepší tenisky než tyto, z estetického i funkčního hlediska, najdou jen stěží.

Co říkáš na tuto tajemnou černou variantu se stříbrným logem z obou stran? Pokud tě nezaujala, zkontroluj například oblíbenou šedou verzi nebo odvážné bílo-modré barevné schéma s prodyšnými látkovými prvky.

New Balance 990v5
Zdroj: Footshop
Kompletní nabídka v obchodě Footshop
Doporučeno
Nejlepší produkty od značky Nike jsou nyní dostupné za zlomek původní ceny. Ve výprodeji najdeš mikiny, bundy i kalhoty Nejlepší produkty od značky Nike jsou nyní dostupné za zlomek původní ceny. Ve výprodeji najdeš mikiny, bundy i kalhoty 15. února 2023 13:00
Domů
Sdílet
Diskuse