Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
17. března 2023 16:40
Čas čtení 0:20

Na Vladimira Putina je vydán zatykač, obvinil ho Mezinárodní trestní soud v Haagu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Na Vladimira Putina je vydán zatykač, obvinil ho Mezinárodní trestní soud v Haagu
Zdroj: TASR/AP Sergei Bobylev

Na ruského prezidenta Vladimira Putina a jeho zmocněnkyni pro práva dětí Mariji Alexejevnu Lvovou-Bělovou byl vydán zatykač. Rozhodl o tom Mezinárodní trestní soud v Haagu.

Vladimir Putin a jeho zmocněnkyně pro práva dětí Marija Alexejevna Lvová-Bělová čelí zatykači za nezákonnou deportaci ukrajinských dětí. Informuje o tom The Guardian. Trestné činy byly spáchány na Ukrajině od 24. února minulého roku, píše BBC.

16. března 2023 20:12 Čas čtení 0:39 Polsko zadrželo devět podezřelých ze špionáže pro Rusko Polsko zadrželo devět podezřelých ze špionáže pro Rusko

Soud vyhodnotil, že existují oprávněné důvody domnívat se, že nesou odpovědnost za válečné zločiny nezákonné deportace obyvatelstva z okupovaných oblastí Ukrajiny do Ruské federace. Soud původně zvažoval vydání tajných zatykačů, nicméně rozhodl, že zveřejnění by mohlo „přispět k prevenci dalšího páchání trestných činů“. Moskva uvedla, že jurisdikci Mezinárodního trestního soudu neuznává.

Domů
Sdílet
Diskuse