Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Obsah vznikl ve spolupráci se společností MBPFW. Článek byl vytvořený redaktorem, ale jedná se o specifickou formu partnerství.
28. března 2023 12:00
Čas čtení 1:28
Sponzorovaný obsah

MBPFW 2023: V rámci soutěže VAN GRAAF předvedou své práce začínající návrháři

MBPFW 2023: V rámci soutěže VAN GRAAF předvedou své práce začínající návrháři
Zdroj: MBPFW
KULTURA FASHION WEEK MERCEDES-BENZ PRAGUE FASHION WEEK
Uložit Uložené

Talentová soutěž pro začínající návrháře VAN GRAAF Junior Talent 2023, která se již tradičně koná v rámci jarní edice Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku, zná své finalisty.

Program letošního Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku je jako obvykle plný propracovaných módních přehlídek předních českých návrhářů. Kromě známých tváří však ukážou svůj cit pro módu také noví talenti. V sobotu 15. dubna od 15 hodin představí své kolekce začínající návrháři v rámci soutěže VAN GRAAF Junior Talent 2023, která je už tradičně součástí českého týdne módy.

Známe jména finalistů

Odborná porota talentové soutěže VAN GRAAF Junior Talent 2023 pořádané v rámci MBPFW již ohlásila jména čtyř finalistů. Čtyři nejlepší uchazeče vybrala na základě předložených životopisů a portfolií. Letošními finalisty se stali Natalia Repkovská, Alexandra Gnidiaková, Jan Smejkal a Štěpán Mareš. Své módní kolekce představí v rámci přehlídkového programu nadcházející edice FW23 MBPFW, která se uskuteční od 15. do 17. dubna v Chuchle Arena Praha – velká sázková hala, Radotínská 69, Praha 5. Vstupenky na přehlídky jsou dostupné v stíti GoOut.

koupit vstupenky
Mercedes-Benz Prague Fashion Week
Zdroj: MBPFW

Do soutěže, která se již sedmým rokem koná ve spolupráci s módním domem VAN GRAAF, se mohli hlásit čeští a slovenští módní tvůrci ve věku do 26 let. Absolutní vítěz získá finanční příspěvek na zhotovení nové kolekce, PR podporu ze strany MBPFW a možnost představit svou kolekci zdarma na podzimní edici Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku po boku největších profesionálů v oboru.

Porotu tvoří přední osobnosti české módy

Odbornou porotu tvoří Stefanie Meyer, ředitelka nákupu ženské módy VAN GRAAF, ředitel Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku Lukáš Loskot, kreativní ředitel VOGUE CS Jan Králíček, šéfredaktorka ELLE Thea Kučerová, šéfredaktorka Harper’s Bazaar Nora Grundová, šéfredaktorka Dolce Vita Lenka Šubrtová, šéfredaktor Esquire Petr Matějček, šéfredaktorka Cosmopolitanu Adéla Mazánková, šéfredaktorka magazínu Top Fashion Barbora Franeková, vedoucí lifestylového magazínu Hospodářských novin PročNe Gabriela Marešová, český návrhář Jan Černý a Wolfgang Bremm von Kleinsorgen, CEO Mercedes-Benz Česká republika. Odborným garantem poroty je oděvní designérka a vedoucí Ateliéru designu oděvu a obuvi UMPRUM, profesorka Liběna Rochová.

Mercedes-Benz Prague Fashion Week
Zdroj: MBPFW

Doprovodný program MBPFW

Na týdnu módy si nenech ujít nejen přehlídky, ale také panelové diskuze na témata, která se dotýkají světa módy. V sobotu se ve velké sázkové hale Chuchle Arena Praha koná od 15:30 do 18 hodin oficiální otevření šestého vydání pop-up showroomu s českými a slovenskými designery a umělci, MÁ VLAST EDIT 06 X MBPFW. Vstup je volný, takže není potřeba shánět lístky předem. Kompletní program všech eventů najdeš tady.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Mᴀ́ ᴠʟᴀsᴛ ᴇᴅɪᴛ (@mavlast_edit)

Domů
Sdílet
Diskuse