Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2023 13:55
Čas čtení 0:35
Kristýna Dobiášová

Starbucks uvedl kávu s olivovým olejem. Někteří zákazníci si stěžují na zažívací potíže

Starbucks uvedl kávu s olivovým olejem. Někteří zákazníci si stěžují na zažívací potíže
Zdroj: Unsplash/Zieben VH
ZAJÍMAVOSTI KÁVA STARBUCKS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Řetězec Starbucks v únoru přišel se speciální nabídkou nápojů. Drinky Oleato jsou doplněné o olivový olej. Mnohým zákazníkům však kombinace kávy a oleje způsobuje zažívací potíže.

Zákazníci a zákaznice Starbucksu se na sociálních sítích podělili o zkušenosti s novými nápoji řetězce. Některé z nich obsahují olivový olej. Nápoje Oleato debutovaly 21. února v některých prodejnách a je v nich přidaný za studena lisovaný extra panenský olej od značky Partanna.

Doporučeno
Co si pustit na Velikonoce? České filmy, které tě na návštěvě rodičů neunudí k smrti Co si pustit na Velikonoce? České filmy, které tě na návštěvě rodičů neunudí k smrti 6. dubna 2023 16:00

„Nejhorší ze všeho pro mě bylo latté. Okamžitě vás zasáhne jen olivový olej a chtělo se mi po něm zvracet, nedoporučuju,“ uvedl jeden z uživatelů Redditu. „Olej jakéhokoli druhu může pomoci stolici pohybovat se trávicím traktem, zejména pokud jste měli delší dobu zácpu,“ sdělila nutriční expertka Frances Largeman-Roth pro TODAY. „Olivový olej může mít také tento účinek, zejména pokud pijete venti nebo grande,“ dodala.

Kombinace kávy a oleje není vhodná na prázdný žaludek

Pokud podle Largeman-Roth spojíte možný projímavý účinek oleje a kávu, která funguje jako stimulant, může vás tato kombinace snadno poslat na toaletu. Zároveň nedoporučuje pít Oleato na lačný žaludek: „Účinky mohou být výraznější.“

Domů
Sdílet
Diskuse