Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2023 16:00
Čas čtení 2:55
Radim Šlechta

Co si pustit na Velikonoce? České filmy, které tě na návštěvě rodičů neunudí k smrti

Co si pustit na Velikonoce? České filmy, které tě na návštěvě rodičů neunudí k smrti
Zdroj: Česká televize
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY CO SI PUSTIT O VÍKENDU NETFLIX NETFLIX FILMY TIP NA FILM
Uložit Uložené

Prodloužený víkend přichází. Pokud hledáš, co si pustit u vašich na návštěvě, nebo chceš jen vypnout u fajn filmu, máme pro tebe několik tipů z českých luhů a hájů.

I když tě možná čekají přípravy na Velikonoční pondělí nebo jarní úklid, nezapomínej na odpočinek. Jestli navíc prodloužený víkend strávíš u mámy, může se ti hodit menší zásoba filmů, na které se můžete podívat společně a všichni si je užijete. Připravili jsme proto pět českých snímků, které si užiješ na návštěvě u vašich, ale nadchnou tě i při sólo promítání.

Doporučeno
Smrtonosný Brumbál, Lewis Capaldi a kuchyně jak u Ramseyho na steroidech. Tyhle pecky najdeš v dubnu na Netflixu, Disney+ i HBO Smrtonosný Brumbál, Lewis Capaldi a kuchyně jak u Ramseyho na steroidech. Tyhle pecky najdeš v dubnu na Netflixu, Disney+ i HBO 3. dubna 2023 17:00

Il Boemo

Čerstvý držitel Českého lva tě provede sexem, drogami a klasicismem v titulní roli s italsky mluvícím Vojtou Dykem. Il Boemo se inspiruje příběhem zapomenutého skladatele Josefa Myslivečka, geniálního maestra, který předběhl svoji dobu. Petr Václav sestavil jeho osud jen z velmi malých a neucelených střípků, které se o Myslivečkovi zachovaly, a natočil krásný film s působivou hudbou a příjemným prostředím barokně-klasicistní Itálie.

Doporučeno
Sex, drogy & opera. Il Boemo elegantně pluje po rozpadlém zevnějšku Vojty Dyka Sex, drogy & opera. Il Boemo elegantně pluje po rozpadlém zevnějšku Vojty Dyka 4. března 2023 22:50

Il Boemo se v lecčem podobá i slavnému Amadeovi od Miloše Formana. Spíš než příběh o genialitě proti maloměšťáctví čekej vyprávění o tom, co všechno musí člověk udělat, aby se v elitářském světě prosadil. Celou recenzi najdeš v tomto článku. Film si můžeš pustit na Netflixu, kde je i s českým dabingem, ale prosíme tě – dej si ho v originální italštině, stojí to za to. 

Zátopek

U oceňovaných filmů ještě zůstaneme. Zátopek je držitelem Českého lva z minulého roku a stejně jako Il Boemo jej ČFTA poslala na Oscary (ani jeden z nich se ale do shortlistu nedostal). Emil Zátopek je naprostá legenda a jeho příběh se rozhodl odvyprávět David Ondříček. 

Doporučeno
KVÍZ: České filmové hlášky. Poznáš je všechny? KVÍZ: České filmové hlášky. Poznáš je všechny? 14. března 2023 8:30

Když australský rekordman Ron Clarke přijede v roce 1968 do Prahy za Zátopkem, vrací se společně do Emilových zásadních momentů a společně tvoří takový portrét člověka, který dokáže usilovně bojovat jak na stadionu, tak mimo něj. Václav Neužil předvádí věrný výkon a fakt, že se na Zátopka dlouho fyzicky náročně připravoval, se evidentně vyplatil. Jestli chceš v sobě vzbudit trochu zdravého vlastenectví, oba filmy jsou přesně pro tebe. Snímek Zátopek najdeš na Voyo.


Šarlatán

V Česku je Ivan Trojan jedním z nejlepších herců a jeho filmy z devadesátek a začátku tisíciletí dosahují někdy až kultovního statusu. Šarlatán je extrémně působivé drama o Janu Mikoláškovi, který díky svým léčitelským schopnostem pomohl stovkám lidí. 

Doporučeno
Nacistický udavač a okultista uspěl na Lvech, nejlepší film ale neproměnil. Stojí Arvéd za zhlédnutí? Nacistický udavač a okultista uspěl na Lvech, nejlepší film ale neproměnil. Stojí Arvéd za zhlédnutí? 5. března 2023 8:00

Problém je, že je kvůli svému „prominentnímu“ postavení trnem v oku komunistickému režimu, bez ohledu na to, že mezi jeho pacienty patřily i významné stranické osobnosti. Mikolášek v podání Ivana a Josefa Trojanových bojuje s vnitřními rozpory nejen na osobní úrovni, ale i na úrovni svého vztahu ke dvěma zločineckým režimům. Šarlatána si pustíš na Netflixu nebo na Voyo. 

 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse