Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Co si pustit na Velikonoce? České filmy, které tě na návštěvě rodičů neunudí k smrti

Kolja

Jestli tě nové snímky nelákají a chceš si pustit nějakou ověřenou retro klasiku, go to filmem je oscarový Kolja. Klasické české komediální drama o podvodných sňatcích, opuštěném dítěti a nechtěném opatrovnictví hezky zachycuje totalitní dobu bez zbytečné romantizace, ale i tak umí „po svěrákovsku“ zahřát.

Doporučeno
České televizní pořady 90. let: Připomeň si bizáry, které bývaly běžnou součástí programu České televizní pořady 90. let: Připomeň si bizáry, které bývaly běžnou součástí programu 5. dubna 2023 11:00

Tvůrčí tým už v devadesátých letech popsal Kolju jako příběh starého mládence a kluka, kteří si navzájem nerozumí, a to ve všech směrech. Film ti o svátečním víkendu udělá radost, příjemně u něj vypneš a zároveň nebudeš mít pocit, že koukáš na něco mělkého. Přestože na někoho může po letech snímek působit kýčovitě, je to bez pochyby perfektně odvedený kýč a na tom není nic špatného. Českou klasiku najdeš na HBO Max.

Čtyři vraždy stačí, drahoušku

Jestli máš náladu na pořádné retro, vrať se v čase s Oldřichem Lipským a jeho skvělou komiksovou komedií. Původně detektivní komedii podle předlohy Nenada Brixyho si vzal do rukou Miloš Macourek a udělal z ní crazy milostný dopis komiksovým detektivkám a šestákovým románům, ve kterém nechybí Jiřina Bohdalová, Josef Kemr ani Lubomír Lipský.

Doporučeno
KVÍZ: Oscary, stovky milionů i fenomén v zahraničí. Vyznáš se v českém filmu? KVÍZ: Oscary, stovky milionů i fenomén v zahraničí. Vyznáš se v českém filmu? 5. března 2023 11:00

Když učitel Georg Camel najde u svých dveří mrtvolu, dostane se do kolotoče vyšetřování a gangsterského boje o peníze. Doposud nenápadného a přehlíženého učitele najednou všichni milují, ale když otevře dveře, v podstatě vždycky z nich vypadne nová mrtvola a sérii kriminálních záhad ještě prohloubí. Pokud jsi fanouškem pana Goga a huhu koktejlů, zavzpomínej si na retro klasiku na Voyo.

Pokud tě ale české filmy příliš neberou a čekal*a jsi od nás něco ze zahraniční produkce, můžeme ti na závěr doporučit nové filmy, které najdeš na Netflixu. Nově se na platformě objevil Death Proof od Quentina Tarantina, který jsme zařadili i do našeho žebříčku nejlepších režisérových filmů. Hudební fans ale potěší i nový netflixový dokument o Lewisi Capaldim. A jestli stejně jako my miluješ Tarona Egertona a baví tě retro hry, na Apple TV najdeš nový snímek Tetris o tom, jak se legendární hra dostala ze Sovětského svazu do celého světa.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse