Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
11. dubna 2023 11:00
Čas čtení 4:24
Radim Šlechta

Tyto hollywoodské hvězdy mají český původ. Věděl*a jsi to o nich?

Tyto hollywoodské hvězdy mají český původ. Věděl*a jsi to o nich?
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY FILMOVÉ OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Česká krev proudí v žilách mnoha významným celebritám. Věděl*a jsi, že tito herci a herečky mají český původ?

Česká republika se může pyšnit hned několika významnými osobnostmi, jejichž jméno ve světě rezonuje. Lidé z Česka se dokázali prosadit v oblasti byznysu, vědy, ale také v umělecké branži a někteří to dotáhli až do hollywoodských filmů. Těm se ale dnes věnovat nebudeme a zaměříme se spíš na velké celebrity, o jejichž českých kořenech možná ani nevíš.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš slavné osobnosti podle fotek z dětství? KVÍZ: Poznáš slavné osobnosti podle fotek z dětství? 4. února 2023 11:00

Brendan Fraser

Čerstvý držitel Oscara, zabiják mumií, král džungle a v poslední době také třistakilový učitel angličtiny Charlie z The Whale se v posledním roce naplno vrátil pod světla reflektorů. V minulých letech otevřeně promluvil o toxickém prostředí hollywoodských studií i své zkušenosti se sexuálním obtěžováním. Momentálně je Brendan Fraser opět jednou z největších filmových hvězd a my se můžeme jen těšit na to, kde se bude dál objevovat.

Doporučeno
Velryba místo masturbace. Oscarový Brendan Fraser nás v The Whale nutí postavit se vlastnímu pokrytectví Velryba místo masturbace. Oscarový Brendan Fraser nás v The Whale nutí postavit se vlastnímu pokrytectví 23. února 2023 9:00

O to víc může tvoje Česko milující srdíčko potěšit, že má Fraser české kořeny. Do Kanady a potažmo Spojených států přijel z Nizozemska a Švýcarska, kde jako syn pracovníka cestovní kanceláře strávil podstatnou část dětství. Jeho původ je ale rozmanitější, než by tě napadlo. Po rodičích má totiž Fraser kořeny ve Skotsku, Irsku, Německu, ale právě i v České republice.

„Před lety jsem byl v Dublinu, a když jsem byl poprvé představen novinářům, zeptali se mě: ‚Opravdu se jmenujete Brendan Fraser?‘ Jako by to jméno bylo nějaké irské dědictví. Můj původ se tam táhne po generace zpět, stejně jako ve Skotsku, Německu nebo Česku. A jsem si jistý, že mám v sobě i francouzsko-kanadské geny,“ odpověděl Fraser na otázku svého původu v rozhovoru pro Irish Central.

Coby nejlepší herec bodoval Brendan Fraser.
Coby nejlepší herec bodoval Brendan Fraser. Zdroj: TASR/AP


Teri Hatcher

Teri Harcher je známá nejen díky svým filmovým rolím, ale i díky postavám, které ztvárnila v dlouhé řadě seriálů. Kdo by si ji nepamatoval jako Susan Mayer ze Zoufalých manželek, Lois Lane z televizního Supermana z devadesátek nebo Sidru ze Seinfeld’s Show. Kromě toho se jako „bond girl“ objevila ve snímku Zítřek nikdy neumírá a svůj hlas propůjčila i Coralinině mamince.

Doporučeno
10 nejlepších strašidelných animáků 10 nejlepších strašidelných animáků 31. října 2022 6:00

Možná ale nevíš, že i tahle úspěšná herečka má v sobě českou krev, a to od pradědečka z matčiny strany. John P. Kolar je totiž synem dvou Čechů, kteří se přestěhovali do Spojených států amerických, Alberta Kolara a Catherine „Kate“ Becemack.

Teri Hetcher
Zdroj: Universal Pictures
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse