Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Tyto hollywoodské hvězdy mají český původ. Věděl*a jsi to o nich?

Ashton Kutcher

Hele, vole, kde mám káru, Zlatá sedmdesátá nebo Dva a půl chlapa. Ashtona Kutchera známe asi všichni, kromě jeho komediálních rolí třeba díky věrnému ztělesnění Steva Jobse. Kutcher ale původně hercem vůbec být nechtěl. Aby mohl najít pomoc pro svého nemocného bratra, studoval Kutcher biologii na University of Iowa. Během studií si ho ale všiml agent z modelingové agentury, a tak se původně ambiciózní biolog stal nejprve výhercem soutěže Frest Faces of Iowa a následně se díky svému vítěznému obličeji dostal k herectví.

Doporučeno
ČSFD nevypovídá o filmech, ale o rasismu uživatelů. Proč největší tuzemská databáze přestává být relevantní? ČSFD nevypovídá o filmech, ale o rasismu uživatelů. Proč největší tuzemská databáze přestává být relevantní? 30. března 2023 v 6:00

Úspěšný herec českých předků poměrně dost. Jeho otec Larry je vnukem Češky a Čecha, kteří se poznali v Americe. Zajímavé je, že Ashtonův dědeček z otcovy strany je zároveň bratrem jeho prababičky z té matčiny. Takže ano. Jeho rodiče jsou ve skutečnosti také vzdálení příbuzní.

Ashton Kutcher
Zdroj: TASR/AP/Mark Lennihan


William Zabka

Kultovní osmdesátkový Karate Kid miloval každý fanoušek bojových umění, Williama Zabku jako záporáka Johnnyho Lawrence už pravděpodobně tolik ne. Mladý vykuk a pohůnek Johna Kreese (Martin Kove) obnovil svoji slávu z Karate Kid v seriálu How I Met Your Mother, kde v roli sebe sama hrál Barneyho (Neil Patrick Harris) filmový vzor. Seriál ze světa jeho populární filmové série s názvem Cobra Kai odstartoval v roce 2018 a letos se dočká už šesté série.

Doporučeno
10 nejlepších českých hororů 10 nejlepších českých hororů 29. června 2022 v 11:30

Filmový scenárista, producent a Williamův otec Stan Zabka je synem Franty Zabky z Moravy a Marie Geraldine Buresh (původně Burešové), Češky narozené v Nebrasce. Asi není žádným překvapením, že jméno Zabka se původně psalo s háčkem nad Z a v češtině to znamená „malá žába“.

William Zabka
Zdroj: 20th Century Fox Television
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse