Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Tyto hollywoodské hvězdy mají český původ. Věděl*a jsi to o nich?

Adrien Brody

Adriena Brodyho bezpochyby znáš z Polanského oscarového Pianisty. Brody je vůbec nejmladším hercem, který v kategorii za nejlepší výkon v hlavní roli sošku získal. Předpoklady k tomu, aby se mu v umění dařilo, má ostatně Brody v genech

Doporučeno
KVÍZ: České filmové hlášky. Poznáš je všechny? KVÍZ: České filmové hlášky. Poznáš je všechny? 14. března 2023 v 8:30

Brodyho maminka Sylvia Plachy je dodnes uznávanou fotografkou, která se narodila v Maďarsku. Z otcovy strany má maďarský původ, její matka byla ale česká Židovka, jejíž rodiče byli popraveni v koncentračním táboře. Jméno Plachy je mutace „klasického českého“ Plachého.

Samotný Brody si na český původ své babičky vzpomíná. Podle něj žila v českém pohraničí. On sám prý plynule česky nemluví, návštěvy Prahy si ale dle vlastních slov užíval a cítil se, jako by v metropoli již v minulosti „žil“.

Adrien Brody
Zdroj: Peacock


Sissy Spacek

Další ze známých hereček českého původu je Sissy Spacek, známá mimo jiné jako první filmová Carrie – slavná studentka se schopností telekineze z románu Stephena Kinga. Kromě toho ale v průběhu své kariéry získala pět nominací na Oscara, a jednu sošku dokonce za Coal Miner’s Daughter (1980) získala.

Doporučeno
České filmové bizáry přelomu tisíciletí: Co se vyplatí vidět a z čeho ti budou krvácet oči? České filmové bizáry přelomu tisíciletí: Co se vyplatí vidět a z čeho ti budou krvácet oči? 12. prosince 2022 v 11:00

Syssyin otec Edwin Arnold byl ze tří čtvrtin Čech, matka byla původu anglického. Už její prarodiče se nicméně narodili ve Spojených státech. Přímo z Moravy pochází až rodiče Syssyina dědečka Arnolda Adolpha Spacka. Ze stejné rodiny vedle Sissy pochází také herec Rip Torn, kterého můžeš znát jako agenta Z v sérii Men in Black.

Sissy Spacek
Zdroj: Todd Williamson/January Images for Amazon Prime Video
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 3 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse