Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Tyto hollywoodské hvězdy mají český původ. Věděl*a jsi to o nich?

Angelina Jolie

Angelina z našeho listu tak trochu vystupuje, protože co do etnicity patří spíš mezi Slováky. Československo bylo koneckonců jednou zemí, a tak ji snad můžeme zařadit i do stejného seznamu. Jolie je pravděpodobně nejslavnější hvězdou ze všech ostatních přítomných. Netřeba připomínat Laru Croft, opomíjený Wanted nebo Mr. & Mrs. Smith, kde spolu s bývalým manželem Bradem Pittem hráli pár elitních zabijáků, který si šel vzájemně po krku.

Doporučeno
KVÍZ: Překvapivá zaměstnání hollywoodských hvězd. Víš, co dělali Brad Pitt nebo Nicole Kidman, než se z nich staly celebrity? KVÍZ: Překvapivá zaměstnání hollywoodských hvězd. Víš, co dělali Brad Pitt nebo Nicole Kidman, než se z nich staly celebrity? 3. února 2023 v 11:00

Na Slovensko sahají Angelininy kořeny z otcovy strany. Herce Jona Voighta asi také není potřeba příliš dlouho představovat. Herec je mimo jiné držitelem Ceny Akademie za nejlepší herecký výkon v hlavní roli za snímek Návrat domů z roku 1978. 

Kromě toho je také hlavní záporák z Mission: Impossible synem Slováka a Němky. Jeho otec a Angelinin dědeček Elmer Samuel Voight se narodil slovenským rodičům – Heleně Petrik a Georgi Vojtkovi. Z poloviny v jeho žilách tedy koluje krev ze Slovenska, z matčiny strany má pak Voight předky i v Německu. I Angelině se tedy část Slovenska dostala do krve.

Angelina Jolie
Zdroj: TASR/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert


January Jones

January možná není v českém kontextu tolik známá, ačkoliv si ji můžeme pamatovat jako Jeannie ve vánoční klasice Láska nebeská. Je to ale možná trochu škoda. Jednak proto, že řada z jejích hereckých počinů se povedla, jednak proto, že ji s Českou republikou něco spojuje.

Doporučeno
Sexuální otroci, kanibalismus a dětská práce. Temná realita skrytá v Disney pohádkách Sexuální otroci, kanibalismus a dětská práce. Temná realita skrytá v Disney pohádkách 20. ledna 2023 v 8:30

Její babička z otcovy strany Emma Christine Sejnoha se narodila polovičnímu Čechovi Rudolphu Sejnohovi a Emmě F. Pavlishové, jejíž rodiče sice žili ve Spojených státech, ale byli rovněž Češi. Kořeny herečky ústřední role v seriálu Na tenkém ledě a Šílenci z Manhattanu (s nominací na Zlatý glóbus i Emmy) sahají i do Dánska. Původ tam má díky své druhé babičce.

January Jones
Zdroj: Netflix
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 4 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse