Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
17. dubna 2023 14:59
Čas čtení 0:47
Tereza Šnajdrová

Ježek Sonic a Angry Birds budou pod jednou střechou. Svět her čeká obchod století

Ježek Sonic a Angry Birds budou pod jednou střechou. Svět her čeká obchod století
Zdroj: Angry Birds/propagační materiál
NEWS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Svět počítačových her se chystá na obchod v přepočtu za 16,4 miliardy korun. Výrobce videoher Angry Birds se domluvil na koupi s japonskou společností Sega Sammy Holdings.

Japonský herní gigant, který stojí za postavičkou ježka Sonica, zaplatí za finskou společnost Rovio Entertainment 706 milionů eur (tedy 16,4 miliardy korun). Rovio uvádí, že Angry Birds byla první mobilní hra, která byla stažena miliardkrát a byly podle ní natočeny i dva filmy Angry Birds, informují BBC a CNN.

Doporučeno
Na 2. sérii Arcane od Netflixu si počkáš nejméně do roku 2024 Na 2. sérii Arcane od Netflixu si počkáš nejméně do roku 2024 17. dubna 2023 13:33

Společnost Sega doufá, že odkup její hře prospěje. Rovio má v oblasti mobilních her bohaté zkušenosti. Po celém světě má osm herních studií s přibližně 550 zaměstnanci a počet stažení všech jejích her dosáhl pěti miliard.  

„Mezi rychle rostoucím globálním herním trhem má trh mobilních her obzvláště vysoký potenciál a dlouhodobým cílem společnosti Sega je urychlit expanzi v této oblasti,“ řekl Haruki Satomi, výkonný ředitel společnosti Sega Sammy Holdings. „Cítím se požehnán, že mohu oznámit takovou transakci se společností Rovio, která vlastní hru Angry Birds, jež je oblíbená po celém světě, a kde pracuje mnoho kvalifikovaných zaměstnanců, kteří podporují špičkový vývoj a provoz mobilních her,“ dodal. 

To, že je trh s mobilními hrami na vzestupu, potvrzuje i skutečnost, že tržby společnosti Rovio se v roce 2022 zvýšily na 317,7 milionu eur ze 272,3 milionu eur v roce 2020. Po uzavření obchodu vystřelily také akcie společnosti, a to o 18 %. 

Anketa:
Máš ve svém mobilu staženou hru Angry Birds?
Jo, je skvělá.
Ne, hry mě moc neberou.
Už ne, nebavilo mě to.
Jo, je skvělá.
33 %
Ne, hry mě moc neberou.
67 %
Už ne, nebavilo mě to.
0 %
Domů
Sdílet
Diskuse