Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2023 6:00
Čas čtení 3:17
Tereza Šnajdrová

Kamínky na zubech jako trend i riziko pro tvé zuby. Popisujeme, na co si dát při jejich aplikaci pozor

Kamínky na zubech jako trend i riziko pro tvé zuby. Popisujeme, na co si dát při jejich aplikaci pozor
Zdroj: Pinterest/Aryana Danielle
MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

Do módy se vrací trendy z 90. let a přelomu tisíciletí, a ačkoli mileniálové pravděpodobně doufali, že v ulicích a obchodech už nikdy neuvidí bokovky a jiné, opak se stal pravdou.

Jedním z těchto trendů, které byly ve Spojených státech na vzestupu již v minulém roce, jsou také kamínky na zubech. Nosili je Halsey, Drake, Kylie Jenner a další celebrity, jejichž počínaní pak kopírovali lidé z celého světa. Kamínky na zuby začátkem roku přišly také do Česka a toto je vše, co bys o nich měl*a vědět.

Doporučeno
Tipy na levnější kosmetiku: Tyto oblíbené high end produkty seženeš v drogerii za pár korun Tipy na levnější kosmetiku: Tyto oblíbené high end produkty seženeš v drogerii za pár korun 9. dubna 2023 12:00

Skládané sukně, bokovky a kamínky na zubech. Tohle je Y2K

V roce 2021 svět objevil nový trend, který dostal pojmenování Y2K. Název je odvozen od vážné softwarové chyby, kterou v roce 2000 udělali programátoři, dnes se ale již používá jako označení módního stylu, který se těší velké oblibě u generace Z. A to i přesto, že mileniálové by na něj nejraději zapomněli.

Do módy se vrátily nízké bokové džíny, minisukně, skládané sukně, infantilní crop topy, minikabelky, trička s roztomilými potisky, lesklé materiály, baguettky, teplákové soupravy, velké sluneční brýle a další. Stačí, když si vyhledáš fotky Nicole Richie, Paris Hilton, Carrie Bradshaw nebo Britney Spears, a okamžitě budeš vědět, co si pod Y2K módou představit. Znát ji také můžeš z filmů Matrix, Clueless nebo Mean Girls.

Spolu s těmito módními trendy se vrátilo i lepení kamínků na zuby. Ty v 90. letech proslavili rappeři, kteří si lepili drahokamy na zuby ještě v dobách, kdy grillz nebyly tak dostupné. S postupem času se kamínky dostaly i do širší veřejnosti a dnes si je na zuby lepí lidé z celého světa – od celebrit přes influencery až po studentstvo ve školách.

kamínky na zubech
Zdroj: Pinterest/Mariah.shutup
Domů
Sdílet
Diskuse