Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
9. dubna 2023 12:00
Čas čtení 4:41
Tereza Šnajdrová

Tipy na levnější kosmetiku: Tyto oblíbené high end produkty seženeš v drogerii za pár korun

ZAJÍMAVOSTI KOSMETIKA A PÉČE O KŮŽI TIPY DO DOMÁCNOSTI TIPY PRO STUDENTY
Uložit Uložené

Nákupy v Sephoře ti možná dělají radost, ale tvoji peněženku mohou pěkně zabolet. Vyraz raději do drogerie, kde seženeš stejně kvalitní produkty a zaplatíš za ně jen zlomek ceny.

Výlet do Sephory, Douglasu či jiné parfumerie se dokáže prodražit, přitom v drogeriích můžeš koupit zboží, které bude mít stejný efekt, ale nezruinuje tvoji peněženku. Takové produkty jsou označovány jako „dupe“ neboli kosmetická dvojčata. Mají podobné složení, jsou identické jako high end produkty, ale hlavní rozdíl je v jejich ceně. Vybrali jsme pro tebe 10 high end produktů, jejichž kopii seženeš v drogerii a ušetříš tak i tisíc korun.

Doporučeno
Akné na bradě značí hormonální nerovnováhu, na čele stres. Zeptali jsme odbornice, jak vzniká a jak jej léčit Akné na bradě značí hormonální nerovnováhu, na čele stres. Zeptali jsme odbornice, jak vzniká a jak jej léčit 18. ledna 2023 6:00

Tvářenka: Hourglass Ambient Lighting Blush (1 240 korun) vs. Catrice Cheek Lover Marbled (139 korun)

Pokud toužíš po Ambient Lighting Blush od Hourglass, sáhni raději po tvářence Cheek Lover Marbled od Catrice. Ta stejně jako produkt od Hourglass kombinuje narůžovělou barvu s rozjasňovačem, díky čemuž bude tvoje pleť krásně šťavnatá, projasněná a bude vypadat zdravě a svěže. 


Ačkoli se Ambient Lighting Blush prodává v Sephoře za 1 240 korun, tvářenku od Catrice koupíš třeba v drogerii dm, a to jen za 139 korun. 

tvářenky
Zdroj: Hourglass/Catrice/propagační materiál

Krémový bronzer: Nars Sunkissed Bronzing Cream (1 090 korun) vs. Revolution Ultra Cream Bronzer (163 korun)

Krémové produkty se těší čím dál větší oblibě, a není se proto čemu divit, že Nars přišel s novým krémujícím bronzerem Sunkissed Bronzing Cream. Jedná se o hybrid mezi krémem a práškem, který snadno zapracuješ do pokožky a vyvaruješ se tak zalézání produktů do pórů či viditelného rozblendění.

Nars Sunkissed Bronzing Cream koupíš v Sephoře za 1 090 korun, což není málo peněz. Pokud chceš ušetřit, sáhni raději po Revolution Ultra Cream Bronzeru, který funguje na podobné bázi, je veganský a na Notinu ho seženeš jenom za 163 korun.

krémový bronzer
Zdroj: NARS/Revolution/propagační materiál

Tužka na obočí: Benefit Precisely, My Brow Pencil (820 korun) vs. L'Oréal Paris Brow Artist Skinny Definer (279 korun)

Značka Benefit se zapsala do historie jako průkopník v oblasti péče o obočí. Její tužka na obočí Precisely, My Brow je extrémně tenká, přesná a snadno si její pomocí dokreslíš přirozené chloupky v obočí. S takovým produktem přišla také značka L'Oréal Paris, která na trh uvedla tužku na obočí Brow Artist Skinny Definer.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 134145 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse