Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. května 2023 7:00
Čas čtení 4:12
Tímea Krauszová

Celebrity si nechávají rozpouštět své výplně: Hollywood se zbavuje nafouknutých líček

Celebrity si nechávají rozpouštět své výplně: Hollywood se zbavuje nafouknutých líček
Zdroj: Instagram/Blac Chyna
MÓDA
Uložit Uložené

Vypadá to tak, že v roce 2023 jsou umělé obličeje na ústupu. Alespoň tedy ty, na kterých to každý vidí.

Média a zejména sociální sítě byly v posledních letech přeplněné přeplněnými tvářemi. Bylo jich tolik, že se naše vnímání toho, jak vypadá normální a společensky přijatelná tvář, posunulo.

Všichni víme, jak to vypadá. Tvář vlivem příliš velkých a častých dávek kyseliny hyaluronové ztrácí svůj tvar. Čelo se přes spánky začne slévat s lícemi, brada má příliš ostrou, nepřirozenou hranu a rty nelze nazvat jinak než kachními.

V angličtině se říká, že taková tvář trpí „filler fatigue“ neboli výplňovou únavou. Navzdory času a penězům, které jejich majitelé a majitelky investovali do své údržby, působí tváře dotyčných unaveně, popisují dermatologové pro magazín Allure. Symptomem jsou také šedavé, žluté či modré skvrny: světlo se od gelové výplně odráží jinak než od lidské tkáně.

Samozřejmě, ne každá žena, která si nechá výplně udělat, musí takhle skončit. Dermální výplně lze použít velmi strategicky a zvýraznit pomocí nich to, co už tvář přirozeně má. Zejména u celebrit jde ovšem vidět, že si na klinikách duply nebo prostě našly lékaře, který jim neřekl ne. Mnohé z nich toho zjevně ale s odstupem času litují a svých výplní se zbavují.

Navzdory tomu počet známých i neznámých, kteří se dávají „napíchat“, stále roste. Zdá se to být paradoxní, ale data potvrzují, že jeden trend druhý nevylučuje.

Podle Americké akademie obličejové plastické a rekonstrukční chirurgie jsou dermální výplně stále jednou ze tří nejběžnějších málo invazivních procedur, které lidé podstupují. Jejich počet přesto v průběhu let klesá. Podle zprávy uvedené v The Aesthetic Society stoupl v roce 2021 meziroční počet ošetření s cílem rozpustit výplně o 57 %.

Níže si můžeš prohlédnout seznam celebrit, které si v uplynulých letech nechaly z tváře výplně odstranit, aby daly zelenou přirozenosti.

Dermální výplně s kyselinou hyaluronovou se do obličeje aplikují pomocí jehly. Zákroky dodávají ztracený objem, pomáhají redukovat vrásky a prakticky dokážou remodelovat celý obličej. Látky jsou tělu přirozené a postupně se vstřebávají, efekt tedy není trvalý a proceduru je třeba opakovat. Přečti si naši reportáž, jak lze výplněmi opravit nos nebo vymazat kruhy pod očima.

Courteney Cox

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse