Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Dr. Martens.
5. května 2023 10:30
Čas čtení 2:14
Sponzorovaný obsah

Tereza Valtová tvoří obsah úspěšným značkám. Co obnáší práce, o které sní Gen Z?

Tereza Valtová tvoří obsah úspěšným značkám. Co obnáší práce, o které sní Gen Z?
Zdroj: Dr. Martens
MÓDA INFLUENCEŘI MÓDA
Uložit Uložené

Zeptali jsme se Terezy na práci, osobní život i názor na aktuální fashion trendy.

Terezu Valtovou možná znáš z videoklipu ke skladbě „Hvězdy“, který mají na svědomí Nik Tendo a Calin. Stojí také za vizuály zajímavých značek a stala se ambasadorkou bot Dr. Martens Jadon. Pojď se s námi podívat, co kromě martensek nosí a jak vypadají dny někoho, jehož život představuje sen pro mnoho příslušníků generace Z.

Jak vypadá tvůj den?

„Jsem modelka, videomaker a art director,“ začíná Tereza popisovat své obsáhlé portfolio. Terezin kreativní záběr je opravdu široký. Vytváří značkám obsah na sociální sítě, jejich vizuální identitu a celkovou image. K nejvýraznějším projektům patří spolupráce s Tobias Equipment, kde se stará o vizuální komunikaci. Kromě toho si sem tam zaletí do zahraničí nafotit nějakou kampaň. 

„Můj pracovní den v Praze většinou začíná tréninkem, po kterém buď točím a edituju v ateliéru, nebo běhám po schůzkách. Občas fotím mimo město nebo letím pracovat do zahraničí. Tím se pak můj režim trochu mění,“ popisuje.

Na otázku, jaký ze dvou světů by zvolila, kdyby se musela rozhodnout, má překvapivě jednoznačnou odpověď. „Do budoucna jednoznačně tvorbu. Momentálně jsem na takovém životním milníku a užívám si oboje.“

Tereza Valtová, modelka, content creator
Zdroj: Dr. Martens

Co nosíš?

Tereze je velmi blízký svět módy, proto nás zajímalo, co nosí a jaké současné trendy ji nejvíce baví. „Spousta věcí je za mě úplně mimo. Ale myslím, že vždycky je nejdůležitější to, jak danou věc vyneseme než věc samotná,“ říká. Aktuálně ji nejvíce baví trashy Y2K fashion, kterou definují například oversized mikiny, crop topy, baggy džíny nebo mohutné boty, které dělá značka Dr. Martens. Ty také patří mezi Tereziny must haves, dokonce se stala tváří modelu Jadon. „Martensky nosím 15 let, vždycky byly a budou cool! Miluju Jadony a 1461. Na celé značce mě nejvíc baví právě její nadčasovost,“ říká.

Dr. Martens Jadon se řadí mezi nejvýraznější signature kousky této značky. Šněrovací boty jsou vyrobené ze superodolné kůže s hladkým povrchem leštěným do vysokého lesku. Podle Terezy se hodí k sukni i džínům. „Nejčastěji je nosím k sukním a strakatým kalhotám. A Jadony se skinny jeans jsou moje must have combo na castingy.“

chci dr. martens jadon
Tereza Valtová, modelka, content creator
Zdroj: Dr. Martens

Kde hledáš inspiraci?

Kreativní práce je náročná, proto jsme se ptali, v čem Tereza obvykle nachází inspiraci. „V obyčejných momentech každodenních situací, které mají intenzivní vibe. V ženském těle. Sama v sobě a svých zkušenostech. Vizuál je pro mě především o zachycení a nenásilném předání atmosféry,“ říká. Nádech běžného života je cítit nejen v její pracovní tvorbě, ale také z instagramového profilu, který je kromě profi snímků plný moodových fotek.

„Inspirují mě lidé s úspěšnou kariérou, kterým se zároveň daří tvořit šťastnou, fungující rodinu.“

Tereza Valtová
Zdroj: Dr. Martens

Stíháš mít osobní život?

Nabízí se otázka, jestli vůbec lze mít při tak širokém pracovním záběru a častém cestování osobní život. I v tom má ale Tereza jasno. „Na své blízké mám dost času. Tohle je otázka priorit u každého z nás,“ říká a dodává: „Jako modelka jsem procestovala celý svět, byla na obálkách major fashion magazínů a pracovala s nejlepšími lidmi v oboru. To pro mě před deseti lety byly sny a cíle a jsem vděčná, že jsem je naplnila. Teď je pro mě na prvním místě osobní život, na který mi moc nezbýval čas. Do budoucna bych se ráda věnovala autorské tvorbě.“

Pracovní cíle už si Tereza splnila, teď je pro ni prioritou věnovat se sama sobě. Takže na ni možná narazíš, jak brázdí ulice Prahy v oblíbených botách Dr. Martens a užívá si volný čas.

Dr. Martens, Tereza Valtová
Zdroj: Dr. Martens
Domů
Sdílet
Diskuse