Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2023 v 17:00
Čas čtení 7:17
Denisa Šútorová

Met Gala 2023: Rihanna jako nevěsta od Chanelu, Kim Kardashian jako z Playboye. Prohlédni si ty nejzajímavější outfity

MÓDA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Navzdory loňským skandálům se na guest listu letošního Met Gala ocitla i Kim Kardashian. Hostitelka Anna Wintour si ještě nestihla vydechnout a hollywoodská hvězda má už na seznamu další úlet.

První květnové pondělí patřilo již každoročně jedné z největších módních událostí roku – Met Gala. Červený koberec se tak 1. května u příležitosti finanční sbírky pro Kostýmní institut Metropolitního muzea v New Yorku zaplnil těmi největšími jmény ze světa showbyznysu. Zúčastnění se letos museli pro změnu „popasovat“ s dress codem „In honor of Karl“, který vzdal poctu zesnulému designérovi a módní legendě Karlu Lagerfeldovi.

Zatímco většina hostů hledala inspiraci právě v archivech jeho tvorby pro módní dům Chanel či Chloé, odvážlivci sáhli po Lagerfeldově osobním stylu, jeho vášni pro popkulturu a posouvání hranic. Přestože červený koberec zaplavila především obrovská dávka elegance a vintage, nouze nebyla ani o hluboké výstřihy, ostré linie, stříbrné paruky a kožené rukavičky. Toto jsou outfity na Met Gala 2023, ze kterých jdeme do kolen.

1. Dua Lipa

Jednou z prvních hvězd, které odstartovaly letošní červený koberec Met Gala, byla zpěvačka Dua Lipa. Jako spolupředsedkyně a zároveň spoluhostitelka eventu měla důležitou roli: jít příkladem ve všech směrech. Hvězda se předvedla v bílé tvídové róbě Chanel s jemným černým lemováním a lichotivým baskickým pásem (korzet má v přechodu do sukně tvar V).

dualipa, metgala2023
Zdroj: Getty Images/Dimitrios Kambouris

Romantický model šatů s dobovým podtónem podtrhuje dokonalé křivky zpěvačky, ale zároveň nechává vyniknout její elegantní já. Nesmírně oceňujeme také něžný styling.

Doporučeno
Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie 2. května 2024 v 15:42

Uniknout nám ale nemohl ani výrazný 100karátový diamantový náhrdelník. Jedná se o legendární model hvězdného náhrdelníku Lucida, který svým tvarem odráží proporce ikonického žlutého diamantu Tiffany Diamond. Dua Lipa je první v historii, kdo má tento 100karátový skvost na sobě, a doufáme, že měla po ruce i šikovnou ochranku (jelikož hodnota tohoto šperku se odhaduje na více než 10 milionů dolarů).

2. Rita Ora & Taika Waititi

Zpěvačka Rita Ora se netají tím, že extravagance je její druhé jméno. Na červeném koberci Met Gala předvedla jeden z nejodvážnějších looků večera. O černou transparentní róbu s nápaditě umístěnou květinovou krajkou, šifonem a dramatickou vlečkou se postaral nepálsko-americký designér Prabal Gurung. Jedním z nejoriginálnějších doplňků looku byly také řetízkové aplikace visící z nehtů.

metgala2023, ritaora
Zdroj: Getty Images/Dimitrios Kambouris


Po boku zpěvačky se však rozhodně nedal zahanbit ani její manžel Taika Waititi, který se předvedl v dlouhém metalickém blejzru bez košile. Perfektní volbou jsou také bílé kalhoty, černý živůtek, bílé perly a především detail černé růže, kterým ladí se svou polovičkou. Za nás rozhodně jeden z nejlepších mužských looků večera.

3. Olivia Wilde

Opulentní róbu od Chloé předvedla na Met Gala herečka Olivia Wilde. Přestože tento look vytvořila právě současná návrhářka módního domu Gabriela Hearst, model Olivie je inspirován návrhem, který Lagerfeld vytvořil už v roce 1983 (v době, kdy stál v čele francouzského módního domu). Pokud jsi detailista, zřejmě ti neuniklo zlaté zdobení připomínající tvar houslí. Důvod je jednoduchý: Karl se při navrhování častokrát inspiroval i hudbou a věřil, že je důležitou součástí módy.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by LifeStyle on RTÉ (@rtelifestyle)


V provedení Hearst je Lagerfeldova přítomnost citelná skrze jedinečné spojení luxusních materiálů a minimalistické linie. Pokud scrolluješ Instagramem, zjistíš, že ve stejném looku (pouze v černo-stříbrném provedení) se na včerejším eventu ukázala i Margaret Zhang. Módní katastrofa, či skvělý kontrast?

4. Diddy & Yung Miami

Raper Diddy se na módní události roku ukázal ve velkém stylu také s novou láskou Yung Miami. Dvojice se během svého debutu nezapomněla důkladně sladit.

diddy, metgala
Zdroj: Getty Images/Theo Wargo

Diddy si oblékl model vlastní značky Sean John, který se skládal z černého obleku s drahokamy a honosného černého pláště zdobeného černými růžemi. Yung Miami si zapózovala v černých síťovaných šatech s bílými perlami, objemnou týlní vlečkou a černým límcem, který jí dopomohl ke statusu „divy“.

5. Penélope Cruz

Penélope Cruz se na Met Gala podařilo zkrotit svou divokost, zahalila se totiž do něžné róby s průsvitným závojem z kolekce Chanel Couture jaro/léto 1988. Šatům nechyběla objemná sukně s bílými perleťovými knoflíčky a třpytivými flitry, ale ani odpovídající opasek s přezkou a velmi nenápadným monogramem módního domu Chanel.

penelopecruz
Zdroj: Getty Images/Kevin Mazur

Přestože se tento model kdysi do historie zapsal právě díky topmodelce Inès de La Fressange (jedna z největších Lagerfeldových múz), v našich očích se od nynějška už navždy bude spojovat právě s Penélope Cruz.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse