Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Met Gala 2023: Rihanna jako nevěsta od Chanelu, Kim Kardashian jako z Playboye. Prohlédni si ty nejzajímavější outfity

6. Jeremy Pope

Drama a Met Gala jdou ruku v ruce, souhlasíš? Americký herec a zpěvák Jeremy Pope vzdal Lagerfeldovi úctu téměř desetimetrovým pláštěm s jeho podobiznou. Designérova tvář tak zakrývala téměř celou plochu schodů.


Takový módní počin od Balmaina však nebylo „easy“ vytvořit, portrét slavného designéra na šatech totiž vyžadoval více než 5000 metrů hedvábného šifonu. Stylista Ugo Mozie, který si vzal do svých rukou Jeremyho, mu celý look zakončil jednoduchými černými kalhotami Balmain. Za nás může být!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by StrikeTwoPoses (@striketwoposes)


7. Emily Ratajkowski

Emily Ratajkowski na Met Gala 2023 nezapřela svůj status supermodelky a ukázala se v té největší parádě. Její stylové šaty s hlubokým výstřihem od Tory Burch jsou elegantním ztělesněním ikonického modelu klapkových šatů ze 20. let.

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 v 11:27

Detaily, jako jsou zkřížené sametové stuhy či drobné perličky podél živůtku, odkazují na Lagerfeldovo působení pro módní dům Chanel. Emily mu vzdala hold také volbou účesu, který často využíval k přehlídkám.

emilyratajkowski, metgala
Zdroj: Getty Images/John Shearer

8. Jenna Ortega

Královna gotiky Jenna Ortega je zpět a na Met Gala propojuje estetiku Wednesday Addams i s prvky značky Chanel. O dramatickou korzetovou róbu se zlatými řetízky se jí postarala značka Thom Browne. Jenna k ní nezapomněla sladit ani černé podkolenky, mohutné Oxford platformy a perlové náušnice ladící se stejnými aplikacemi, jako jsou na černých stuhách.

Jediné, co chybělo, je už jen Věc. Už dlouho jsme o Wednesday nepsali, děkujeme, Jenno, víme, že gothcore miluješ stejně jako my.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jenna Ortega Moments (@jennaortegamoments)

9. Teyana Taylor

Přestože si to po schodech musela odskákat (v důsledku úzkého střihu outfitu), Teyanu Taylor nemůžeme s jejím tvídovým lookem od Thoma Browna obejít. Americká zpěvačka a tanečnice předvedla look, který by mohli milovníci Lagerfelda nazvat také „moderní Chanel“. Designér kdysi řekl, že „tvíd je více cool než tweet“, a my v tuto chvíli nemůžeme souhlasit víc. Hvězda jej oživila o výstřihy v oblasti boků, dramatický fascinátor, černé sluneční brýle a šperky od Grace Lee.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by GurusTrends (@gurustrends)

10. Kim Kardashian

Přestože se chvíli šeptalo, že na Met Gala dostala stopku (podobně jako zbytek její rodiny), zdá se, že se Anna Wintour po kontroverzi se šaty Marilyn Monroe přece jen slitovala. Takže ještě jednou, dámy a pánové, Kim Kardashian a její představa tématu Karl Lagerfeld: A Line of Beauty.

Doporučeno
Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou 31. srpna 2023 v 10:52

Jak si všimneš níže, róba hvězdy sestávala z bílých midi šatů od Schiaparelli, které zdobily bohaté linie perel. Při robustním zdobení se nám však podařilo zahlédnout také korzetový živůtek a podprsenku ve zlatém odstínu.

Kim Kardashian, Met Gala 2023
Zdroj: Getty Images/Dimitrios Kambouris

Výrazným prvkem byl i diamantovoperlový choker a bílá vlečka s masivním rukávem, ale nechybí ani dramatický hairstyle.

Přestože Kardashian v první řadě odkazuje na Lagarfeldovu tvorbu v módním domě Chanel, zahraniční média se už stihla shodnout v tom, že Kim svým lookem vzpomíná i na svou dobře známou Playboy titulku z roku 2007. Nás svým výkonem přesvědčila, ale rozdýchá to Anna Wintour?

11. Florence Pugh

Královna fashion statementů? Florence Pugh, sedmadvacetiletá herecká hvězda, se v pondělí večer ukázala na červeném koberci Met Gala v extravagantní róbě od Valentina. Přestože určitou pozornost na sebe strhl i hluboký výstřih s dlouhou černou mašlí, středem dění byla čerstvě vyholená hlava herečky s vysokou opeřenou čelenkou nebo, klidně řekněme, korunou. Trochu klasiky, trochu dramatu, trochu Florence a vznikne z toho i taková pocta Lagerfeldovi. Chceme víc!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by PopCulture (@popculture)

 
12. Cardi B

Zatímco většina hvězd se inspirovala Lagerfeldovou kariérou v módních domech Chloé či Chanel, naše oblíbená raperka Cardi B se při zhotovení svého looku rozhodla „zajít“ do designérova šatníku. Jeho pověstnou „uniformu“ totiž přetvořila do ženského looku a musíme uznat, že jí to opravdu vyšlo. Kromě propracované černé róby s růžemi od Chenpeng Studio si hvězda dala záležet také na ostatních detailech.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by PopCulture (@popculture)

V jejím outfitu nechyběl límec bílé košile ani kravata či černé rukavičky. Neodmyslitelnou součástí zmíněného looku však byla i stříbrná paruka. V podání Cardi B rozhodně nejde o prvoplánovou záležitost.

13. Rihanna & ASAP Rocky

Když jsme RiRi a ASAPa během live streamu Met Gala neviděli a náš výběr outfitů byl téměř na konci, byli jsme trochu zklamáni. Zahraniční média začala psát, že se RiRi už neobjeví. Náš oblíbený celebritní pár se však přece jen ukázal (fashionably late), a dokonce v těch nejlepších outfitech, které vzdávaly hold Lagerfeldově kariéře v Chanelu. Ano, vidíš správně, Rihanna přišla jako chanelovská nevěsta v exkluzivním modelu od značky House Valentino.

rihanna, asap rocky
Zdroj: Getty Images/Taylor Hill

Přestože se nejprve ukázala zahalená v bílé kapuci s růžemi (i ve slunečních brýlích s maxi řasami), ASAP jí za chvíli odhalil tvář a my jsme si mohli vychutnat Rihannin šťastný výraz i diamantový choker od Bulgari.

Doporučeno
V těchto evropských městech se mýtnému za vjezd do centra nevyhneš. Dřív systém fungoval i u nás V těchto evropských městech se mýtnému za vjezd do centra nevyhneš. Dřív systém fungoval i u nás 30. srpna 2023 v 16:31

ASAP na to šel trochu drsněji a na červený koberec zvolil komplet od Gucciho (byl složen z červeného plisovaného kiltu, džín, bílé košile a černého saka). Podobný look si kdysi oblékl Lagerfeld na přehlídce Chanelu v roce 2004. Dvojici nemáme co vytknout (tedy kromě toho, že jsme kvůli ní zůstávali déle vzhůru).

14. Pedro Pascal

Na našem seznamu nemůže chybět ani „sexy daddy“ Hollywoodu Pedro Pascal, který tentokrát porušil mnohem více, než je dovoleno, a nám se to líbí. Na Met Gala se rozhodl vyvolat vášně s lookem od Valentina a pořádně se odvázat s černými šortkami a šněrovacími vojenskými botami, ze kterých vyčuhují ponožky. Základ outfitu ovšem tvoří červená košile s černou kravatou a červený strukturovaný kabát.

pedropascal
Zdroj: Getty Images/Taylor Hill

Mezi černobílou klasikou a promyšlenými střihy na Met Gala vyšel tento módní úlet na jedničku a Pedro se tak postaral o další fashion statement na svém seznamu, ehm, všimni si těch vysportovaných nohou a uhlazeného hairstylu. Ale přesto nedáme dopustit na jeho vintage Lakers triko. 

15. Gigi Hadid

Přestože je nepsanou královnou gotiky právě Jenna Ortega, Gigi Hadid jí na Met Gala suverénně „dýchala“ na záda. I když jsme na červených kobercích u Gigi zvyklí na barevnější looky, v kompletu od Givenchy Haute Couture se propracovala na seznam nejlépe oblečených hostů včerejška.

gigihadid
Zdroj: Getty Images/Dimitrios Kambouris

Sedmadvacetiletá topmodelka se na akci vydala v černém korzetovém topu bez ramínek, který doplnila sukní ve stejné barvě zdobenou peřím. Celý outfit byl doplněn tylovým překrytím dekoltu, který se táhl do dramatické dlouhé vlečky, a v podobném designu se nesly i tylové rukavičky. Nesmírně oceňujeme kontrastní perlový náhrdelník, ale také vlasy sčesané do polovičního ohonu.

16. Anne Hathaway

To nejlepší na závěr? Nepochybně. Anne Hathaway prezentovala pod záštitou módního domu Versace velmi svěží provedení tvídu. Béžová róba nás zaujala zejména střihovým řešením, odhaleným dekoltem a výřezy na trupu (přičemž jeden z nich je prodloužen až do rozparku na stehně). Promyšleným detailem jsou i ikonické zlaté špendlíky na šatech. Kromě toho, že drží šaty pohromadě, celému looku dodávají nádech rebelství.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by 🌱 (@aplasticplant)

Neodmyslitelnou součástí hereččiny róby jsou i ladící tvídové operní rukavice. Všechno to doplňuje diamantový choker Bulgari, nadčasový účes a charisma Anne. Za takový módní počin by ji pochválila i Miranda, co myslíš?

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse