Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Kam vycestovat na občanku? Našli jsme pro tebe letenky na květen do 1000 korun

Dublin (Irsko)

Místo odletu: Z Lipska

Termín: Od 10. května do 24. května 2023

Cena: 1055 korun

Letecká společnost: Ryanair

dublin
Zdroj: Pixabay/Leonhard_Niederwimmer


Nejlevnější lety většinou vychází na středu a ani u Dublinu tomu není jinak. Z německého Lipska poletíš až později v noci (22:30), díky časovému posunu tam dorazíš už ve 23:45. Z Dublinu do Lipska tak zamíříš ve středu 24. května v 18:55. Let potrvá zhruba 2 hodiny, takže přistaneš kolem 10. večer.

Podobně jako u Bruselu jsme ti naplánovali dovolenou na 14 dní. Navzdory tomu, že jsme ti slíbili cestování do 1000 korun, za letenky do Dublinu a zpátky tentokrát zaplatíš o 55 korun navíc. Věříme ale, že nám to promineš.

Hlavní město Irska reprezentuje řada ikonických symbolů, které každý z nás nejspíš pozná alespoň z filmů či knih. Jde například o živou čtvrť Temple Bar s typickými irskými hospodami, kde můžeš ochutnat tradiční irskou kávu, pivo nebo whisky. Na příjemné procházky je ideální čtvrť Merrion Square, kde se nachází malebné domy s barevnými gregoriánskými dveřmi.

Doporučeno
Nejlepší piva na světě: Plzeňské je v top pětici, vítěz žebříčku tě ale překvapí Nejlepší piva na světě: Plzeňské je v top pětici, vítěz žebříčku tě ale překvapí 4. května 2023 v 12:12

Věděl*a jsi ale, že v Dublinu vyrůstala řada umělců, jako byli spisovatel Oscar Wilde nebo básník James Joyce? A kdo ví, třeba i ty zde objevíš svou skrytou uměleckou duši. Pokud to nezkusíš, nikdy se to nedozvíš.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 8 z 8
Domů
Sdílet
Diskuse