Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
26. května 2023 15:00
Čas čtení 1:59
Tereza Šnajdrová

Tame Impala nebo Dua Lipa jako Barbie. Která z čerstvých hudebních novinek se ti líbí nejvíce? Hlasuj v anketě

Tame Impala nebo Dua Lipa jako Barbie. Která z čerstvých hudebních novinek se ti líbí nejvíce? Hlasuj v anketě
Zdroj: Barbie the Movie / propagační materiály
HUDBA ELEKTRONICKÁ HUDBA FILMOVÁ HUDBA HUDBA
Uložit Uložené

Vybrali jsme pro tebe pět nejlepších hudebních novinek tohoto týdne. Která je podle tebe nejlepší?

Ať už plánuješ být o víkendu doma, na výletě, nebo na party s přáteli, v uších by ti měly hrát tyto hudební novinky. Tame Impala vydal neuveřejněné skladby z alba Lonerism, Portugal. The Man oslavují léto a Ashnikko objevuje neprobádané vody. O slovo se s novinkami hlásí také Dua Lipa nebo rappeři Lil Durk a Kodak Black. Která novinka se ti líbí nejvíce? Dej nám vědět v anketě.

Doporučeno
Čelil obvinění z obtěžování nezletilých i z vedení kultu. Jared Leto je však stále hvězdou Hollywoodu Čelil obvinění z obtěžování nezletilých i z vedení kultu. Jared Leto je však stále hvězdou Hollywoodu 24. května 2023 13:00

Léto, pohoda a chill

Je tomu již jedenáct let, co americký psychedelický rocker Tame Impala vydal desku Lonerism. K oslavám jejího výročí v pátek vypustil do světa dvě dosud neuveřejněné skladby, které původně na tomto albu měly být. Nás zaujala především demo verze písně Retina Show, která začíná velmi pomalu a něžně, ale jakmile se rozjede, na první poslech poznáš, že se jedná o typickou „tameimpalovku“. Je o lásce, o egu, o zlomených srdcích a její tóny jsou zároveň taneční, melancholické a pohladí tě po duši.

Oslavovat léto se vydala americká rocková kapela Portugal. The Man, která ve spolupráci s Unknown Mortal Orchestra vydala skladbu Summer of Luv. „Když jsme si původně sedli k psaní Summer of Luv, měli jsme v plánu udělat těžkou písničku s velkým riffem. Ale protože jsem měl problémy s čelistí, vokály nakonec tak výrazné nebyly a píseň je úplně jiná, než jakou jsme si představovali,“ komentuje skladbu John Gourley. 

Portugal. The Man
Zdroj: Atlantic Records/propagační materiál

Summer of Luv se objeví na připravovaném albu Chris Black Changed My Life, které by mělo vyjít již 23. června, a ty se na něj můžeš naladit už nyní. Novinka má potenciál stát se hitem léta a těšíme se na to, až ji uslyšíme v rádiích.

Pozadu tento týden nezůstali ani zástupci rapové hudební scény. Americký rapper Lil Durk v pátek vydal nové album Almost Healed, ze kterého nás nejvíce zaujal singl Grandson, na kterém mu hostoval Kodak Black. Grandson je úderný, těžký a ukazuje, že když společně zakouzlí dva talentovaní rappeři, vzejde z toho něco, co jen tak z hlavy nedostaneš. 

Dua Lipa vs. Ashnikko. Která je ti blíže?

Ashnikko udělala díru do světa především v roce 2019, když vydala skladbu STUPID. Ta se stala okamžitě virální na sociálních sítích a americkou rapperku znal téměř okamžitě celý svět. Byla to ta „bláznivá holka s modrými vlasy“. Dnes nám však Ashnikko ukazuje, že je multižánrová umělkyně. Skladba Possession of a Weapon je temná, osobní, politická a zpěvačka v ní upozorňuje na dopady zrušení verdiktu Roe vs. Wade, který americkým ženám umožňoval postoupit interrupci.

Mimochodem, Ashnikko v létě přijede také do Česka, konkrétně na festival Rock for People, který se koná ve dnech 8. až 11. června. Třeba na něm tuzemským fanouškům a fanynkám zazpívá i Possession of a Weapon.

Ashnikko
Zdroj: Warner Music/propagační materiál

Poslední novinkou tohoto týdne je píseň Dance The Night z dílny britské zpěvačky s kosovskými kořeny Duy Lipy. Dance The Night je součástí soundtracku k novému snímku Barbie od režisérky Grety Gerwig a přesně v takto hravém a laškovném duchu se nese i samotná skladba. Je popová, zábavná a za jejích tónů budeš chtít protančit celou noc.

Anketa:
Která novinka je podle tebe nejlepší?
Tame Impala – Retina Show
Portugal. The Man – Summer of Luv
Lil Durk – Grandson
Ashnikko – Possession of a Weapon
Dua Lipa – Dance The Night
Tame Impala – Retina Show
18 %
Portugal. The Man – Summer of Luv
0 %
Lil Durk – Grandson
0 %
Ashnikko – Possession of a Weapon
6 %
Dua Lipa – Dance The Night
76 %
Domů
Sdílet
Diskuse