Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
31. května 2023 18:32
Čas čtení 0:47
Radim Šlechta

Je toto cestovatel v čase? Návštěvníky znepokojily tenisky na starém obrazu, stal se z toho virál

Je toto cestovatel v čase? Návštěvníky znepokojily tenisky na starém obrazu, stal se z toho virál
Zdroj: National Portrait Gallery
NEWS UMĚNÍ
Uložit Uložené

Drip 17. století v londýnské galerii.

Zvláštní drip chlapce na obrazu ze sedmnáctého století překvapil matku s dcerou na výstavě. Chlapec na obraze Ferdinanda Bola má na sobě klasické oblečení, které se v tehdejší době nosilo. Tedy kromě bot. Ty totiž dle některých uživatelů nápadně připomínají Nike tenisky a není divu, že se tento „cestovatel časem“ stal internetovým virálem.

Doporučeno
Zpěvačka Sia má poruchu autistického spektra. Svěřila se, jak život s diagnózou prožívá Zpěvačka Sia má poruchu autistického spektra. Svěřila se, jak život s diagnózou prožívá 31. května 2023 12:14

Když se pozorně podíváš na boty chlapce na obrazu, můžeš na nich spatřit část připomínající logo Nike. Právě to překvapilo návštěvnice britské National Portrait Gallery. Zvláštní je, že značka vznikla až tři století poté, co malba přišla na svět.

„Když se podívám na jeho věk, musel dostat do rukou první pár tenisek Nike, které kdy byly vyrobeny. Nebo je to skutečně cestovatel časem?“ řekla bulvárnímu deníku The Sun Fiona Foskett. Ze staré malby se stal krátce poté internetový hit.

„Jsme potěšeni, že se tento obraz stal takovým hitem pro naše návštěvníky. U našich stoupenců vzbudil ohlas, když jsme na Twitteru zveřejnili výzvu, aby se lidé podívali zblízka na boty osmiletého chlapce na portrétu a zjistili, zda v nich nepoznají nějaký modernější detail,“ řekl plátku Daily Star mluvčí londýnské galerie.

Domů
Sdílet
Diskuse