Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
31. května 2023 19:49
Čas čtení 0:59
Radim Šlechta

500 korun za večeři u přátel doma? Ženě na návštěvě přistál na stole účet, na internetu se strhla diskuse

500 korun za večeři u přátel doma? Ženě na návštěvě přistál na stole účet, na internetu se strhla diskuse
Zdroj: Unsplash/Jason Briscoe/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS
Uložit Uložené

Žena zaplatila za večeři u přátel víc než v dobrých pražských restauracích.

Znáš to. Kamarád*ka tě pozve k sobě domů na večeři, hezky se najíte, popovídáte si a po pár skleničkách vína se rozloučíte. A teď si představ, že by ti místo objetí nebo podání ruky na rozloučenou předal*a účet ze jídlo. Přesně to se stalo uživatelce serveru Mumsnet. Vyvolala tím bouřlivou diskusi.

„Byli jsme pozváni k přátelům na večeři. Vzali jsme si s sebou láhev dobrého vína, nikdy bychom nešli s prázdnou. Dobře jsme se najedli, ale pak nám poslali zprávu, kde po nás chtěli peníze za každou osobu! Přišlo mi to šílené a nikdy bych po nikom nechtěla, aby za jídlo platil, kdybych ho pozvala!“ uvedla ve svém příspěvku na fóru.

Anketa:
Přijde ti v pohodě chtít po kamarádech peníze, když jim uvaříš?
No jasně, kačáky se musí točit!
Bylo by mi spíš trapně.
Záleží na situaci.
No jasně, kačáky se musí točit!
5 %
15 Hlasů
Bylo by mi spíš trapně.
83 %
241 Hlasů
Záleží na situaci.
12 %
34 Hlasů

Z vlákna pod původním příspěvkem vyplynulo, že oba návštěvníci měli za večeři zaplatit dvacet liber, což je v přepočtu přes 500 korun. Po prvotním šoku se uživatelka rozhodla útratu zaplatit.

„Bylo příliš trapné nezaplatit. Nesnáším konfrontace, a tak jsem peníze převedla, abych zachovala klid. Máme spoustu společných přátel, takže jsem nechtěla způsobit žádné rozrušení nebo podivnosti,“ okomentovala ve vlákně. 

V dalším textu se zamyslela nad možností, zda hostitelé neprožívají nějakou finanční krizi, zdůraznila ale, že pozvání na večeři padlo z jejich strany.

Reakce lidí pod příspěvkem na sebe nenechaly dlouho čekat. Řada z nich uvedla, že není namístě chtít po hostech peníze, a radila, aby příští pozvání na večeři radši odmítla. Jiní zase radí, aby svým přátelům příště udělala to stejné, až přijdou na večeři k ní domů oni. Dej nám vědět v anketě výše, co si myslíš ty.

Domů
Sdílet
Diskuse