Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
1. června 2023 16:30
Čas čtení 3:13
Tereza Kopecká

Nemají ještě ani občanku, a na kontě mají už miliardy dolarů. Toto je 5 nejbohatších dětí světa

Nemají ještě ani občanku, a na kontě mají už miliardy dolarů. Toto je 5 nejbohatších dětí světa
Zdroj: TASR/AP/Andrew Milligan/Pool via AP
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Není jim ještě ani 15 let a už se pyšní obrovským bohatstvím a titulem nejbohatších dětí světa. Ať už se jedná o následníky britského trůnu, či americkou popovou royalty, jména těchto dětí už jsi určitě někdy slyšel*a.

Přestože si samotné děti ještě často ani nestihly vybrat své budoucí povolání, už plní titulky magazínů a jsou pronásledovány paparazzi.


Řeč je o pěti nejbohatších dětech světa, mezi které patří princezna Charlotte a princ George, Stormi Webster, Blue Ivy Carter a North West. Jak se tyto děti staly nejbohatšími na světě a proč je dnes zná celý svět? Mnohdy za to mohou právě jejich rodiče, jejichž jména ti také nebudou cizí.


Princezna Charlotte z Walesu a princ George z Walesu

Jmění v hodnotě 5 miliard dolarů a 3,6 miliardy dolarů

Celým jménem Charlotte Elizabeth Diana je druhým dítětem a jedinou dcerou princezny Kate a prince Williama. Princezna Charlotte je momentálně třetí v linii následnictví britského trůnu po svém otci princi Williamovi a bratrovi princi Georgeovi. Přestože je Charlotte druhorozeným dítětem, hodnota jejího jmění přesahuje hodnotu jmění její zesnulé prababičky, královny Alžběty, nynějšího krále i jejího otce a bratra.


Princezna Charlotte nemá žádné statky ani vlastní peníze, jak je tedy možné, že je nejbohatším dítětem na světě? Bohatství britské královské rodiny je primárně odvozeno od majetku Crown Estate, což je sbírka pozemků a majetku ve Spojeném království patřící britskému panovníkovi, který je spravován nezávislou organizací jménem panovníka. Čisté jmění královských potomků, princezny Charlotte, prince George a prince Louise, se vypočítává také podle jejich hodnoty pro britskou ekonomiku. Protože se očekává, že královské děti mají potenciál dosáhnout miliardových obratů, jejich čisté jmění je stanoveno u princezny Charlotte na 5 miliard dolarů, u prince George na 3,6 miliardy dolarů a hodnota jmění prince Louise okolo 125 milionů dolarů.


U princezny Charlotte můžeme zároveň pozorovat jev, který se nazývá „Charlotte effect“. Jak je známo, princezna se už hned po svém narození stala módní ikonou a svým stylem okouzluje svět. Stejně jako její matka má tak velký vliv na popularitu módních značek či konkrétních kousků. „Charlotte effect“ se výrazně projevil například poté, co se princezna objevila na veřejnosti ve žlutém vzorovaném kardiganu z oblíbeného britského obchodního domu. Tento kousek byl do 24 hodin úplně vyprodán.


Princ George z Walesu je druhým nejbohatším dítětem na světě. Jeho čisté jmění je momentálně odhadováno na 3,6 miliardy dolarů. Princ George je druhý v linii následnictví na britský trůn po svém otci a velmi pravděpodobně se tak jednou stane králem Spojeného království.


Stormi Webster

Jmění v hodnotě 726 milionů dolarů

Čtyřletá Stormi je dcerou podnikatelky a hvězdy reality show Kylie Jenner a rappera a producenta Travise Scotta. Za své bohatství vděčí především svým rodičům. Stormi je zároveň ale velmi populární na sociálních sítích. Příspěvek, ve kterém Kylie odhalila její jméno, se svého času stal nejlajkovanějším postem na Instagramu. Nasbíral přes 12 400 000 lajků za méně než 12 hodin.

Stormi je přes svůj nízký věk také majitelkou sbírky designérských kabelek, bot a outfitů. Když Stormi slavila své teprve první narozeniny, už měla venku svou první make-up kolekci. Kosmetická firma její matky, Kylie Cosmetics, vydala limitovanou kolekci make-upu s názvem Stormi – kolekce obsahovala paletku očních stínů, lesky na rty, tvářenku a samozřejmě ikonické lip kits.


Blue Ivy Carter

Jmění v hodnotě 500 milionů dolarů

Blue Ivy se řadí mezi nejbohatší děti na světě už od chvíle, kdy se narodila. I ona tak za své bohatství vděčí slavným rodičům. Jejími rodiči není nikdo jiný než ikonický pár Beyoncé a Jay-Z. Některé zdroje její jmění určují dokonce až na 1 miliardu dolarů. Jedenáctiletá Blue Ivy ale po svých rodičích nedědí pouze peníze, ale také talent, o čemž jsme se mohli přesvědčit během jejího nedávného tanečního vystoupení po boku Beyoncé během turné Renaissance v Londýně.


Noth West

Jmění v hodnotě 375 milionů dolarů

Téměř dvanáctiletá North je prvním potomkem slavného a nedávno rozvedeného páru Kim Kardashian a Kanyeho Westa. North má ještě tři mladší sourozence Saint, Psalm a Chicago. V roce 2019 se North dostala poprvé na cover magazínu W.W.D. Beauty Inc. a v květnu 2020 se v Paříži připojila k módní přehlídce Yeezy Season 8 Show svého otce Kanyeho Westa, kde před publikem i zazpívala. North je velmi svérázné dítě a nebojí se projevit svůj názor. Pokud je jí například nepříjemná přítomnost paparazzi, nezdráhá se jim to říct. Nejstarší dcera Kim Kardashian ale dělá čest svým rodičům i v oblasti módy.

Ačkoliv je North teprve dvanáct let, už teď se profiluje jako módní ikona s nezaměnitelným stylem. Své outfity i s doplňky si už od malička vybírá sama a ohromuje tak celý internet. Nejsou jí cizí ani sociální sítě, North společně se svými kamarády a rodinou často přispívá na svůj TikTok účet kimandnorth, kde má momentálně přes 16 milionů sledujících.

Ačkoliv jsou všichni z této pětice bohatí a slavní zejména díky svým rodičům, mnohým z nich se nedá upřít jejich vliv a osobitost nejen v oblasti sociálních sítí. Nezapomínejme, že je řeč o opravdu malých dětech, které před sebou mají ještě dlouhou cestu. My se však těšíme, jakým směrem se vydají a k čemu své jmění využijí v budoucnu.

Domů
Sdílet
Diskuse