Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2023 14:00
Čas čtení 3:29
Ondřej Jarůšek

Ulice plné narkomanů. Český hrobník jde pohřbít dalšího soupeře v UFC, popsal i drsnou realitu města

Ulice plné narkomanů. Český hrobník jde pohřbít dalšího soupeře v UFC, popsal i drsnou realitu města
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA UFC
Uložit Uložené

David „The Undertaker“ Dvořák jde do další bitvy v UFC. Tentokrát si brousí kosu na Australana Steva Ercega. O zápase jsme si se Dvořákem popovídali na tiskové konferenci, kde popsal své pocity před bitvou, ale i to, jaký šok prožil v ulicích Vancouveru.

Ještě před několika dny hrozilo, že statisícová příprava přijde vniveč a David Dvořák (20:5) na turnaji UFC 289 bojovat nebude. Jeho původní soupeř Matt Schnell se totiž zranil, a organizace tak na poslední chvíli hledala pro českého borce náhradu. Po dvou dnech netrpělivého čekání nakonec přišlo potvrzení, že se našel nový soupeř. Tím se stal australský bojovník Steve Erceg, pro kterého půjde o premiéru v UFC. Táhne však za sebou působivou šňůru osmi výher v řadě. 

david dvořák
Zdroj: Getty Images/Chris Unger/Zuffa LLC

V čem je soupeř silný? 

„Je to australský šampion a je to black belt, takže má kvalitní zem a kvalitní wrestling,“ zhodnotil Dvořák pro Refresher svého nového soupeře. Ten v porovnání se Shnellem není až tak dobrý postojář, jeho dominantou je primárně boj na zemi, Dvořák je však připraven na vše. „Jsem ale na takové úrovni, že se země ani wrestlingu nebojím,“ dodává s tím, že se zároveň poučil ze svého minulého zápasu, kde se jej soupeř pokusil utáhnout na submisi.

Kvůli tomu pak měl Dvořák zraněné rameno, které musel pár měsíců léčit. Teď už je ale ve stoprocentní formě. „Přípravu to nijak neovlivnilo. Proběhla naprosto v pořádku a bez omezení, tak jak by měla. Dal jsem si hodně záležet na tom, aby se tělo dalo do kupy,“ uvedl.

Doporučeno
Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka 27. září 2022 6:00
Zajímavost: Dvořákova přezdívka „The Undertaker“ (česky hrobník) není náhodná. Předtím, než jej začalo plně živit MMA, totiž v minulosti skutečně pracoval jako hrobník. S přechodem do UFC pak přijal tuto přezdívku a nahradil tu minulou (Killa Khroust), kterou by Američané mohli mít problém vyslovovat.
david dvořákdavid dvořákdavid dvořákdavid dvořák
Zobrazit galerii
(14)

Steve Erceg v kariéře nasbíral 9 výher a jen 1 porážku, většinu soupeřů přitom ukončil na submisi. Dvořáka jsme se proto zeptali, zda očekává, že tuto taktiku jeho soupeř zvolí i v jejich vzájemném zápase. „Těžko říct, v 1. kole může být hodně divokej, zkoušet mě trefit a chtít to ukončit co nejdřív. Submise je u něj dominantní a byla by to pro něj asi nejlepší cesta. Bylo by pro něj těžší ze svých zajetých kolejí vyskočit a úplně to změnit,“ řekl nám.

Velká výhoda pro Dvořáka 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse