Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Chystáš se na festivalech brát drogy? Popisujeme, jak minimalizovat rizika a dělat informovaná rozhodnutí

Osobní festivalové tipy na závěr

Teď, když jsme si prošli všechny informace, přikládáme seznam věcí, které nejsou tak zásadní, ale pomůžou ti na festivalu zlepšit obecně život.


Triptofan – L-tryptofan je esenciální aminokyselina, která se krevním oběhem dostává do mozku a za přítomnosti vitamínu B6 se přemění na serotonin. Po prokalených nocích se serotonin často „vyždímá“ a doplněk stravy triptofan může s úzkostmi, které z „dojezdu“ pramení, pomoci. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Happy Tuesdays (@happy.tuesdays)


Žvýkačky – Pokud ses rozhodl*a dát si na festivalu drogy, může se ti stát, že spolu s jejich účinky budeš prožívat také jeden nepříjemný vedlejší efekt – zatínání žvýkacích svalů. Lidé si to často uvědomí až ráno, kdy mají rozkousanou pusu a bolavé čelisti. Žvýkačka ti pomůže kousání do rtů a tváří minimalizovat. 


Mana/banány – Tekutá strava Mana je ráno nebo ještě předtím, než půjdeš spát, ideálním pomocníkem. Nemusíš se namáhavě nutit do festivalového jídla, které je na žaludek často těžké, a přesto dostaneš všechny živiny, které potřebuješ, jen tím, že drink vypiješ. Banán je na festivalové ráno podobná záchrana.  

Doporučeno
Terka Pergnerka nám řekla svůj příběh. „Ve 13 letech mě máma prodala. Ve vězení seženeš drogy snáz než venku,“ vypráví Terka Pergnerka nám řekla svůj příběh. „Ve 13 letech mě máma prodala. Ve vězení seženeš drogy snáz než venku,“ vypráví 17. července 2024 v 13:00

Vlhčené ubrousky / antibakteriální gel / kondomy / lubrikační gel – Tady asi není moc co dodávat, asi jen to, že mít konsent je na akcích, kde lidé berou drogy, zásadní a že lidé, kteří jsou opití či pod vlivem drog tak, že sotva stojí či mluví, konsent dát nemůžou. 


Rozprašovač vody a vějíř – Tyhle dvě věci tě zachrání před horkem ze slunce i návalem vedra z drog. 

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse