Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Wolt.
4. července 2023 v 12:30
Čas čtení 3:31
Sponzorovaný obsah

Nejlepší restaurace v Chorvatsku. Toto jídlo si vychutnáš na pláži i v hotelovém pokoji

Nejlepší restaurace v Chorvatsku. Toto jídlo si vychutnáš na pláži i v hotelovém pokoji
Zdroj: Wolt
GASTRO
Uložit Uložené

Pokud plánuješ dovolenou v Chorvatsku, tento seznam se ti bude hodit.

Možná to znáš. Ležíš na horké pláži, užíváš si příjemný mořský vánek a najednou dostaneš chuť na něco opravdu dobrého. Všechny doporučené restaurace jsou však příliš daleko a tobě se nechce ani pohnout. Nebo ses právě vzbudil*a po skvělé párty, ale tvůj žaludek volá po lehkém jídle a pořádně vychlazené kole. Nikam nemusíš chodit. Jídlo si můžeš objednat pomocí několika kliků.

Pokud v Chorvatsku dostaneš chuť na tradiční středomořskou kuchyni, čerstvé sushi, šťavnatý burger nebo voňavou pizzu, neriskuj a vsaď na jistotu. Lokální restaurace ověřené místními nyní najdeš na jednom místě. Wolt totiž funguje také v Chorvatsku, takže ti nic nebrání vychutnat si oblíbený burger na odlehlé pláži na Istrii či v Opatiji. Služba funguje naprosto stejně jako u nás. Najdeš si restauraci, vybereš jídlo a pak už jen čekáš na kurýra s modrou taškou. Pokud pořád nevíš, co si objednat, přinášíme ti výběr top restaurací, které najdeš na chorvatském Woltu. Na první objednávku nezapomeň zadat promo kód CHORVATSKO, který platí na restaurace v Chorvatsku do 31. srpna.

objednej si

1. Papica (Zadar)

Pokud se právě nacházíš v Zadaru nebo v jeho blízkém okolí, rozhodně musíš ochutnat burger z tohoto podniku. Hosté, kteří tento malý podnik navštívili, se shodují, že ochutnali nejlepší burger ve městě. V Papici najdeš více než 20 druhů burgerů od klasiky až po místní speciality, jako je ZARA BURGER nebo OH MY SWEET CHEESUS. Po otevření krabičky se ti naskytne pohled na dokonale upečenou housku, ze které vytéká sýr smíchaný s voňavou šťávou grilovaného masa. Maso je šťavnaté, akorát propečené a společně se sýrem či omáčkou dopřeje tvým chuťovým buňkám nezapomenutelný požitek.

V případě, že bys dostal*a chuť na něco lehčího, vyzkoušej sendvič s uzeným masem nebo tortillu. Přestože o sobě Papica tvrdí, že nabízí nejlepší americký burger ve městě, nezapomíná ani na vegetariány a vegany. V menu najdeš spoustu bezmasých jídel a salátů.

wolt, chorvátsko, reštaurácia, papica
Zdroj: Wolt

2. Pizzeria In Forno (Pula)

„Nejlepší pizza v celé Pule“ –⁠ i těmito slovy začínají stovky recenzí, které získala Pizzeria In Forno. V historickém městečku na jihu Istrijského poloostrova najdeš spoustu skvělých podniků, ale tato domácí pizza pečená v klasické peci je na vrcholu žebříčku. Díky Woltu si ji můžeš vychutnat na pikniku s přáteli nebo při večerním sledování Netflixu v hotelovém pokoji. V menu najdeš také tradiční focacciu či pravou italskou pastu. Pokud jsi na dovolené s partnerem, nic vám nebrání v romantické večeři při západu slunce. Čerstvou pizzu, pastu či salát si můžete vychutnat úplně kdekoli.

wolt, chorvátsko, in forno, pizza
Zdroj: Wolt

3. Romero Bread & Burger bar (Opatija)

Město Opatija ležící jen pár kilometrů od Rijeky je považováno za jedno z nejluxusnějších letovisek. Najdeš zde desítky luxusních hotelů, restaurací a podniků, které navštěvuje i jadranská smetánka. Během dovolenkové sezóny tyto restaurace praskají ve švech a ani ceny nejsou dvakrát lákavé. My pro tebe ovšem máme skvělý tip, jak si vychutnat vynikající jídlo za skvělou cenu. Bez čekání a všudypřítomných turistů.

V menu restaurace Romero Bread & Burger bar najdeš pestrou nabídku domácích burgerů, pizz či tortill. K objednávce si nezapomeň přihodit i něco k zahnání žízně. Pokud jsi fanouškem craftového piva, tuto restauraci si zamiluješ. Nabízí totiž několik lokálních craftových piv, se kterými můžeš ochutnat známé chorvatské speciality. V nabídce najdeš také snídaňové menu, jako například omeletu, avokádové guacamole či sýrový croissant.

wolt, chorvátsko, reštaurácia, burger
Zdroj: Wolt

4. Makedonska kuća (Split)

Pljeskavice, čevapi či kobasice. Tradiční restaurace ti nabízí výběr toho nejlepšího z makedonské kuchyně. Dostaneš-li chuť na grilované maso, které tě dostane svou vůní do kolen, najdi si v aplikaci Wolt restauraci Makedonska kuća, která podle slov svých zákazníků nabízí excelentní jídlo. V případě, že objednáváš jídlo pro větší skupinu, ti rozhodně doporučujeme gurmánské talíře pro čtyři až šest osob. Restaurace na porcích rozhodně nešetří, takže toto jídlo zasytí i věčně hladové kamarády.

5. My Wok (Rijeka)

Lokální kuchyně je skvělá, ale pokud už ti grilované klobásky lezou ušima, dej si k obědu něco jiného. Například asijskou klasiku v podobě woku. Menu restaurace My Wok není dlouhé, ale o to víc tě překvapí jídlo, které dostaneš. Zapomeň na suché těstoviny s vejcem, které dostaneš v take-away restauraci na hlavním nádraží v Praze. Tento šťavnatý wok tě udeří do nosu ještě předtím, než otevřeš krabičku. Dokonalou chuť čerstvých surovin, mořských plodů a zeleniny prostě musíš zažít.

wolt, chorvátsko, my wok
Zdroj: Wolt

6. Fingerking (Šibenik)

Chorvatský street food at its best. Dostal*a jsi chuť na šťavnatý burger, wrap, čevapi nebo pizzu s pršutem? Pokud patříš k lidem, kteří si nedokážou vybrat, pak si na prohlížení menu vyhraď hodně času. Fingerking totiž nabízí snad všechna jídla, na která si vzpomeneš. V nabídce najdeš oblíbená chorvatská jídla, ale i modernější chuťovky jako pileći wok, tedy maso se zeleninou v čerstvém pečivu. I v této restauraci si můžeš objednat gurmánský talíř pro dvě osoby, takže pokud má tvůj partner v oblibě ujídání z cizího talíře, volba je jasná.

wolt, chorvátsko, zmrzlina, pláž
Zdroj: Wolt

7. Verde Gelato (Split)

Vážně si můžu objednat zmrzlinu přímo na plážové lehátko? Ano! I toto přání ti Wolt dokáže splnit. Během horkých dnů ve Splitu se můžeš zchladit „sladoledem“ z jedné z nejlepších místních zmrzlináren. Zmrzlina domácí výroby je přesně taková, jakou si představuješ. Krémová, lehká a s plnou chutí. Žádné umělé aroma a nepřirozené chutě. Vybrat si můžeš z příchutí, jako je fík s ořechem a olivovým olejem, pomeranč a ricotta nebo klasická jahoda či citrón. Sladoled z Verde Gelato zaručeně potěší tvé chuťové pohárky.

objev další restaurace s kódem CHORVATSKO
Domů
Sdílet
Diskuse